Comfort-medlem köper annat medlemsbolag

av Admin

Comfort-medlemmen Sofia Rör stärker upp organisationen med att köpa anrika Stuvsta Rör. Därmed behåller Comfort både företaget och de anställda inom kedjan. – Det är viktigt att vi tar tillvara på den kompetens som finns, säger Mats Larsson, en av ägarna på Sofia Rör. 

Sofia Rör har sedan starten 1989 vuxit till att vara ett 20-tal personer på moderbolaget och sju personer i Entreprenadbolaget. Företaget har en stark tradition på servicesidan med många större ramavtal. Men precis som branschen i stort har de svårt att få tag på bra medarbetare. Därför väljer de nu att expandera genom att köpa upp Stuvsta Rör.

– Stuvsta Rör är ett fint företag med ett gediget varumärke, kunnig personal och ett oklanderligt rennomé på marknaden. De har haft utmaningar med lönsamheten men med vår hjälp kommer kundbasen att förstärkas. Några mindre ändringar i servicekoncept så kommer företaget snabbt att återta sin plats som en av Storstockholms bästa serviceleverantörer inom VVS, säger Mats Larson, en av ägarna till Sofia rör.

Stuvstar Rör har en lång historik inom Comfort-kedjan och har varit medlem sedan 70-talet. Firman har ett bra rykte och att de var Comfortmedlem var en viktig del när Sofia Rör valde att köpa företaget.

– Inom Comfort-kedjan har vi ett gemensamt ledningssystem och det underlättar integreringen att de redan är inkörda i den modellen, säger Mats Larsson. Sen är det viktigt att vi håller ihop i kedjan och tar tillvara på den kompetens som finns. Det vore synd att tappa all den erfarenhet och goda vitsord som Stuvsta Rör har.

Med Stuvsta Rör i organisationen kan Sofia Rör expandera på servicesidan och ökar omsättningen från ca 30 till 60 miljoner per år.

– Med Stuvsta får vi hjälp av ytterligare sju kompetenta medarbetare och nu kan vi expandera och hjälpa ännu fler att få ta del av den höga kvalitet vi alltid stävar efter att ge våra kunder, avslutar Mats Larsson.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...