Bonava säljer 138 hyreslägenheter i Helsingfors

av Admin

Bonava säljer 138 hyreslägenheter i Helsingfors, Finland, till investeraren ICECAPITAL Housing Fund VI Ky. Bostäderna förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det andra kvartalet 2023.

–  I och med den här affären fortsätter vi utvecklingen av kvalitativa bostäder i den attraktiva stadsdelen Vuosaari.  Den här affären möjliggör för människor som inte vill eller kan köpa ett eget boende att få tillgång till ett prisvärt hem, säger Joachim Hallengren, VD och koncernchef, Bonava.

Det aktuella grannskapet är beläget i Vuosaari i östra Helsingfors, en kort promenad från havet, där stranden och naturen möjliggör en mängd utomhusaktiviteter. Därtill ligger området nära såväl köpcentrum som skolor och kollektivtrafik.

Sitadelli 2 är den andra etappen i ett grannskap där Bonava planerar att totalt uppföra drygt 500 bostäder. Den beräknade tidpunkten för områdets färdigställande är 2025.

Bonava har som första bostadsutvecklare i Europa fått bolagets klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Fram till år 2030 ska Bonava minska bolagets negativa klimatpåverkan med 50 procent genom fastställda klimatmål i enlighet med FN:s klimatpanels rekommendation om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...