Ett strypt Bromma hotar jobben

av Anders Enquist

– Bromma flygplats är en nyckel för fortsatt god tillväxt i Stockholmsregionen. Europas snabbast växande region står och faller med hur flygtillgängligheten utvecklar sig. Vi kommer att förlora jobbtillfällen om vi stryper tillgängligheten till våra globala huvudkontor.

Det säger Stockholms Handelskammares vd Maria Rankka i en kommentar till att Miljöpartiet vill lägga ned Bromma flygplats. En ny Demoskopundersökning som Handelskammaren har gjort visar att åtta av tio stockholmare är positiva till Bromma flygplats. Dessutom sätter stockholmarna ett stort frågetecken för regionens långsiktiga flygtillgänglighet.

– Alla större statliga och regionala utredningar som gjorts den senaste tjugoårsperioden har visat att Stockholmsregionen behöver två flygplatser. Att göra avsteg från den linjen när Arlandas miljötillstånd omöjliggör fortsatt utveckling är en oansvarig politik. Priset blir högt om Bromma läggs ned, avslutar Maria Rankka.

Fakta om Demoskopundersökningen:

* Åtta av tio stockholmare är positiva till Bromma flygplats.

* En majoritet av stockholmarna är emot att lägga ned Bromma flygplats.

* Stockholmarna förväntar sig försämrade flygförbindelser till regionen om Bromma flygplats läggs ned. Över 50 procent anser att regionen är dåligt rustat för att möta det växande behovet av kommunikationer med omvärlden.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...