Stockholms närförorter ska bli levande stadsdelar

av Henrik Langborg

− Det är nödvändigt att ta ett helhetsgrepp på hur våra stadsdelar i innerstadens krans ska utvecklas och bli en del i den framväxande promenadstaden. Det finns en unik möjlighet att göra flera stadsdelar mer stadslika med ökat folkliv, fler mötesplatser och ett ökat serviceutbud.

nhlnp3uo569ngcq5cbm59wDet säger Erik Slottner (KD), vice gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus samt ledamot i Stadsbyggnadsnämnden, med anledning av att nämnden idag fattar beslut om att inleda ett programarbete för Hammarbyhöjden och Björkhagen.

− Promenadstaden har alla förutsättningar att växa även utanför tullarna. Midsommarkransen och Aspudden är bra exempel på stadsdelar utanför innerstaden där stadskänslan är högst påtaglig. 100 000 nya bostäder ska byggas till 2030 och staden ska växa inifrån och ut. Det ger unika möjligheter att utveckla våra närförorter till levande stadsdelar.

− För att möjliggöra en sådan utveckling behövs ett helhetsgrepp tas istället för frimärkesplanering. Flera stadsdelar behöver byggas tätare för att möjliggöra ett ökat serviceutbud fler timmar på dygnet. Fler arbetsplatser behövs också i söderort för att skapa mer blandade och levande stadsdelar. Den så populära kvartersstrukturen kan expanderas till fler stadsdelar. Därför välkomnar jag att ett programarbete för Hammarbyhöjden/Björkhagen ska antas idag.

Presskontakt

Markus Nyman, pressekreterare för Kristdemokraterna i Stockholms Stadshus

076-122 99 11

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...