Smarta städer förändrar vårt samhälle

av Admin

Samhället står inför stora utmaningar när drivkrafter som digitalisering, urbanisering och globalisering förändrar vårt sätt att leva. Hur tar vi tillvara på drivkrafterna på rätt sätt? Kan vi använda ny teknik till att skapa och leverera nya hållbara samhällstjänster som utgår från behov hos medborgare i hela landet?  


Palle Lundberg är stadsdirektör i Helsingborg stad och har deltagit på mässan Smarta Städer.

– Allt som kan digitaliseras, kommer att digitaliseras. Och allt som kan automatiseras, kommer att automatiseras. Därför är det oerhört viktigt att vi i offentlig sektor börjar ta internet och digitalisering på allvar – inte som något sidoprojekt som körs på IT-avdelningen.

Genom att koppla upp allt och alla öppnar vi för nya betallösningar, delad mobilitet, mer individanpassade tjänster, bättre information och mycket mer. Hur gör vi dessa intelligenta lösningar möjliga? Och vad måste vi tänka på? Vilka risker finns det?

-På mötesplatsen Smarta städer får du med dig kunskaper och erfarenheter för att gå från idéer till digitaliserad verklighet, menar Palle Lundberg.

Tillsammans med Telia och andra stora aktörer inom näringslivet har vi skapat en branschöverskridande mötesplats där utvecklingen av framtidens smarta, uppkopplade och hållbara städer står i centrum. Ny teknik och aktuella projekt presenteras – alla med fokus på att säkra utvecklingen för våra smarta och hållbara samhällen i Sverige!

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...