Så ser svenskarnas drömbadrum ut

av Admin

Hur ser ditt drömbadrum ut? Om det innefattar mässing, marmor eller en minimalistisk hotellkänsla är du inte ensam. En färsk undersökning från GROHE visar nämligen vad svenskarna vill ha i sitt drömbadrum och det är stilarna som toppar önskelistan. Här delar sanitetsleverantören med sig av tips om hur du skapar samma känsla i ditt badrum. 

Skandinavisk design framkom i början på 1900-talet och karakteriserades då som nu av funktionalitet, enkelhet och minimalism. En ny riksrepresentativ studie från GROHE visar att stilen fortsätter att falla svenskarna i smaken. Hela 17 procent väljer helst ett minimalistiskt badrum och lika många vill ha ett modernt inslag av marmor och mässing. Något som går helt bort bland svenskar är däremot mixade mönster och kubistisk design. Endast en respektive två procent önskar någon av de inredningsstilarna i sitt drömbadrum.

– Svenskar är väldigt trendkänsliga och att vi vill ha badrum med inslag av mässingsdetaljer är ytterligare ett kvitto på det. Metallen sägs vara årets hetaste trend och hittas i nästan alla interiörtidningar. Och med små enkla medel kan du uppgradera ditt badrum för att liera det med designen du drömmer om, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

Så lyckas du med drömbadrummet
Minimalism – I ett badrum är det lätt att det samlas mycket prylar som inte har någon given plats. För att bli av med plottret och bli ett med det minimalistiska gäller det att jobba smart med förvaringen. Ett djupt badrumsskåp sväljer en hel del och ett tips är att förvara småsaker i vackra burkar och askar.
Hotellkänsla – Någonting som länge förknippats med lyx. Byt ut din badrumsmatta och gamla handdukar till textiler som går i jordnära och lugna toner. Sätt upp en tavla eller köp en lyxig tvål.

Om budgeten är större, kan du även investera i en regndusch för att maximera hotellkänslan.
Mässing och marmor – Byt ut de eventuella knopparna du har på badrumsskåpet till mässing och investera i en stilfull kran. Genom att ytterligare placera handfatet på en marmorskiva lyckas du både skapa en modern, stilren och lyxig atmosfär i badrummet.​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...