M3 Bygg fortsätter med ombyggnader av flerfamiljsbostadshus i Tensta

av Anders Enquist

M3 Bygg AB har erhållit ombyggnadsuppdraget för tre olika fastigheter bestående av tio bostadshus, totalt 213 lägenheter. Husen är loftgångshus med garage under gårdsbjälklag. De är byggda på slutet av 60-talet och är 3 respektive 5 våningar höga. Projektet är beläget mellan Tensta allé och Tenstagången samt är uppdelad i tre olika etapper, varav två utgörs av optioner.

Bilden: Totalt tio botadshus fördelade på tre gårdar berörs av renoveringen. Från vänster sett Skänninge 2, 5 och 4.

Ombyggnad ska utföras i lägenheterna, i allmänna utrymmen som källare och garage. Utvändigt omfattas tak, fasader, fönster och gårdar som ska utföras inkl. nya tätskikt på befintliga garagebjälklag.

Projektet påbörjas under april i år och pågår till år 2022 under förutsättning att optionerna avropas. Hyresgästerna kommer att evakueras etappvis under byggtiden.

”Med detta projekt, som är ett av våra största genom tiderna kan vi fortsätta vår långsiktiga satsning gentemot ombyggnad av bostäder. Då vi nyligen avslutat ett lyckat projekt inom området till Svenska Bostäder, känns det oerhört positivt att nu kunna fortsätta med detta långsiktiga uppdrag”, säger Johan Lindberg, VD på M3 Bygg AB.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...