Hilti är byggbranschens bästa arbetsplats

av Henrik Langborg

Varje år publicerar Great Place to Work® Institute en lista över Sveriges Bästa Arbetsplatser i kategorierna små, medelstora och stora företag. Ett great place to work definieras som medarbetare som litar på människorna de arbetar för, medarbetare som är stolta över vad de gör och medarbetare som trivs med människorna de arbetar tillsammans med. Bäst placerad bland stora företag i byggbranschen är Hilti Svenska AB.

Great Place to Work® Institute grundades 1983 och priset för de bästa arbetsplatserna har delats ut i Europa i tio år. De utför årligen en undersökning för att få fram de bästa arbetsplatserna i Sverige. Företagen listas i kategorierna små, medelstora och stora företag och undersökningar via bl a anonyma intervjuer med medarbetarna ligger till grund för resultaten. I byggbranschen toppar Hilti Svenska AB och enligt VD, Aksel Ringvold, ligger ett medvetet arbete bakom det fina resultatet.

-Tillsammans med att skapa en långsiktig, lönsam tillväxt är ambitionen att vara ett fantastiskt ställe att arbeta på en av våra huvudmålsättningar, säger Aksel. Genom vår egen interna medarbetarundersökning har vi sett att vi har gjort framsteg och det är därför extra kul att se detta också i jämförelse med företag på den svenska marknaden, fortsätter han.

Alla medarbetare får fylla i svar på 59 påståenden om sin arbetsplats. Resultatet baseras till största del på dessa anonyma åsikter om företaget för att ge en rättvis bild av hur arbetsklimatet är på företaget. I samband med att Hilti fick ut sitt resultat kommenterade Great Place To Work® Institute att resultatet har utvecklats enormt mycket givet den redan höga nivån och är bland de största ökningarna i deras undersökningar i år.

-Det är en utomordentlig prestation som vi är fantastiskt glada och stolta över. Vårt arbete med våra värderingar och vår företagskultur är en stor anledning till varför vi är med på listan, fortsätter Aksel. Det finns en stolthet i att vara Hilti-medarbetare och man uppskattar sina kollegor och ledare. Hilti är också ett företag som satsar på individuell utveckling och detta är något som medarbetarna håller med om.

– Resultatet för de deltagande företagen har generellt blivit högre för varje år, såväl bland nya deltagare som bland dem som varit med tidigare. Det tror jag hänger ihop med att frågor om personalvård och företagskultur har fått högre status, säger Maria Grudén, som är VD för Great Place to Work Institute Sverige.

Totalt hamnade Hilti på sjätte plats bland samtliga tävlande från alla branscher i kategorin stora företag.

 

För mer information, kontakta:

VD Aksel Ringvold: 070-5153476 eller aksel.ringvold@hilti.com

HR-chef Ida Janghed: 076-8015212 eller ida.janghed@hilti.com

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...