Arbetsförmedlingen tilldelar Movant nya kontrakt

av Admin

Arbetsförmedlingen har fattat tilldelningsbeslut om arbetsmarknadsutbildningen “Kyl- och värmepumpmontör” där utbildningsföretaget Movant blir leverantör på sex orter i Sverige till ett värde av 18 miljoner kr per år. Beräknad avtalsstart är 1 mars 2022.

-Våra arbetsmarknadsutbildningar håller en mycket hög kvalitet. Nu ser vi fram emot att utbilda nya kyl-och värmepumpmontörer så att branschen får den efterlängtade kompetenspåfyllningen som behövs, säger Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Movant. 

Avtalstiden sträcker sig under två år med möjlighet till förlängning i totalt fyra år. Tilldelningsbeslutet medför att Movants andel av den totalt upphandlade volymen uppgår till ca 66%. Avtalsområden där tilldelning uteblivit har varit en konsekvens av pris. Utbildningslängden för just denna arbetsmarknadsutbildning är 10-11 månader.

-Det blir nyetablering i Lidköping, Växjö och Oskarshamn vilket känns extra roligt och vi kan med stolthet lägga till ytterligare utbildningsutbud i Uppsala, Stockholm och Eskilstuna, fortsätter Patrik. 

Arbetsförmedlingens prognos för möjlighet till arbete visar på goda utsikter och där branschen också menar att den reguljära utbildningen inte räcker till.  

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...