Hur lånar man billigast till renoveringen?

av Admin

Har det blivit dags att renovera där hemma? Om du planerar att renovera ditt hem kan du överväga att ta ett lån för att finansiera projektet. Men hur vet du om du får det bästa erbjudandet för ditt lån?

Artikeln är i samarbete med enklare

Vilket slags lån ska man välja?

Det första vi rekommenderar att du gör är att undersöka hur mycket du har på sparkontot som du skulle kunna lägga på renoveringen av ditt hem. Även om konkurrensen är stor idag på lånemarknaden och det finns billiga lån finns det inga lån som är gratis. Därför bör du aldrig låna mer än nödvändigt.

Den typ av lån som bäst lämpar sig för en renovering är ett så kallat privatlån. När man tar ett privatlån lånar man bara en viss summa pengar, man behöver inte ge några förklaringar eller ens uppge vad man ska använda pengarna till. 

Privatlån kan man ta antingen med eller utan säkerhet. Om du tar ett lån med säkerhet måste du ge något i pant till långivaren, oftast är det ett hus eller någon annan typ av egendom av värde. Ifall du inte sköter avbetalningarna riskerar du att din egendom beslagtas och att du förlorar den.

Ett privatlån utan säkerhet kräver som namnet antyder ingen typ av pant, vilket vid första anblicken kan låta som ett mycket bättre alternativ. Nackdelen med denna typ av lån är att räntesatserna brukar vara mycket högre eftersom långivaren tar en större risk.

Vad ska man tänka på innan man lånar? 

När du vet vilken summa du behöver är det första du ska göra att jämföra lån från flera långivare. Detta hjälper dig att förstå de olika räntorna och villkoren som finns tillgängliga. Allt fler lånar pengar utanför storbankerna, då man ofta hittar bättre villkor där.

Att sitta på egen hand och jämföra många olika långivare är inte bara tråkigt och tidskrävande, det kan också göra det dyrare för dig. Om du skickar iväg en massa låneansökningar till höger och vänster kommer varje långivare att begära en kreditupplysning på dig. Många kreditupplysningar minskar din kreditvärdighet och ger dig sämre villkor när du lånar.

Det bästa du kan göra är att använda dig av Enklare, en sajt som specialiserar sig just på att jämföra olika långivare och ge dig de bästa erbjudandena som finns tillgängliga för just dig och dina behov. Helt kostnadsfritt dessutom! De jämför inte mindre än 39 olika långivare med bara en enda kreditupplysning.

När du har jämfört lånen kan du sedan välja det som bäst passar dina behov. Var noga med att läsa det finstilta noggrant innan du skriver under ett låneavtal, och ta hänsyn till de avgifter som är förknippade med varje lån. Genom att ta dig tid att jämföra lånen kan du försäkra dig om att du får bästa möjliga pris på ditt lån för hemrenovering.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...