5 skäl att byta fönster i höst

av Admin

Sommarens hemester har lockat allt fler svenskar att se över sina hem och investera i nya fönster och altandörrar. Och med den annalkande hösten är det också många som vill ta tillvara dagsljuset och förbättra inomhusklimatet. Med ett fönsterbyte är det en möjlighet. 

Det finns många olika orsaker till att byta fönster och dörrar. Många byter fönster inför en husförsäljning för att höja husets värde, eller för att de vill ha ett bättre inomhusklimat och lägre energikostnader.

Här är fem av de vanligaste skälen att ett fönsterbyte under hösten:

 1. Bättre inomhusklimat
  I takt med att vi spenderar mer tid hemma blir inomhusklimatet allt viktigare. Ett bättre inomhusklimat gör att människor utvecklar mindre allergier och astma. Dålig luft inomhus kan i värsta fall påverka sömnen, vilket leder till än fler följdproblem.
 2. Lägre energikostnader
  Att investera i nya fönster, tex energifönster som är CE-märkta, minskar energikostnaderna för huset. Äldre fönster är en stor källa till att energiförbrukningen drar iväg. Att byta till moderna fönster släpper ut väldigt lite värme vilket gör att behovet av uppvärmning minskar.
 3. Husets värde ökar
  Nya fönster ökar värdet på ditt hus genom att förlänga dess livslängd, minska underhållet och därmed sänka dina löpande månadskostnader. Nya fönster är också energisparande vilket nya ägare kommer gilla.
 4. Tystare inomhus
  Utomhusljud från flygplan, lekplatser, skolar och bilar kan påverka inomhusklimatet. Ljuden kan upplevas störande men rätt fönster kan stänga ljudet ute. Nya fönster släpper in mindre ljud då glasen och tätningen är bättre.
 5. Minskar inbrott
  Nya fönster är mer inbrottssäkra. De är helt enkelt svårare att ta bryta sig in. Trygghet är viktigt i hemmet och nya fönster stärker det fysiska skyddet i bostaden.

Beställ fönster i höst
Är det dags att byta fönster och dörrar kan Klarfönster hjälpa till. På klarfonster.se kan kunder på egen hand beställa måttanpassade fönster och dörrar i vår webbshop, eller boka ett kostnadsfritt hembesök om de vill ha hjälp på plats. Givetvis finns möjligheten att också boka montering av produkterna.

Klarfönsters montörer är professionella hantverkare med många års erfarenhet av att byta fönster och dörrar på plats hemma hos privatpersoner. Ni kan vara säkra på att arbetet utförs enligt norm och levererar ett fönsterbyte av hög kvalitet.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...