Bavaria öppnar ny Flagship Store för MINI i Danderyd

av Admin

Den 2 november är det premiär för MINI Flagship Store i Danderyd. Den toppmodern premium anläggningen ligger i norra Stockholms största bilhandelområde, vägg i vägg med Bavarias befintliga anläggning för BMW.  

Den 2 november är det premiär för MINI Flagship Store i Danderyd

MINI Flagship Store blir en fullserviceanläggning med försäljning av både nya och begagnade bilar, samt med en toppmodern verkstad. Hela anläggningen ska kännas genuin, nordisk och premium. Materialvalen är genomgående högkvalitativa. Inredningen består av designmöbler från Fritz Hansen. Kaffet bryggs i schweiziska maskiner från Jura. Bönorna är Fair Trade-märkta från svenska tillverkaren Balck Coffee. I hela anläggningen sprids en doft av nordisk tallskog.

– Känslan i varumärket MINI ska kännas igen i alla delar, från att du slår dig ner i en fåtölj till att du avslutar din bilaffär. Våra kunder är ofta kreativt lagda och intresserade av exempelvis mode, design och inredning. Vi vill visa att vi gör medvetna val för att våra kunder också gör medvetna val, säger Jonas Lindhé, Brand Manager för MINI på Bavaria.


Mot försäljningsrekord 

Bakgrunden till satsningen är att MINI haft stora försäljningsframgångar, och i år är det fler än någonsin som valt att köpa en ny MINI. Målsättningen nu är att nå en årsförsäljning på upp mot 1 000 bilar.

– Allt fler upptäcker vilken fantastisk bil MINI är, både privatpersoner och tjänstebilsförare. Nu finns MINI dessutom både som elbil och som laddhybrid vilket har ökat intresset för varumärket på företagsmarknaden ytterligare, säger Jonas Lindhé och fortsätter:

– Dessutom har våra bilar ett bra andrahandsvärde, vi har lojala kunder och numera en egen toppmodern anläggning som ligger på bästa tänkbara plats och som skapar förutsättning för att höja vår höga servicegrad ytterligare. Framtiden ser minst sagt ljus ut.

Storsatsning i Stockholm

Bavaria är en av Europas största återförsäljare av BMW och MINI med anläggningar varav 11 stycken finns i Sverige, 12 stycken i Norge och tre i Schweiz under namnet Hedin Automotive AG.

Den nuvarande huvudanläggningen i Solna stängde den 3 oktober. Istället etableras tre nya anläggningar: En ny Flagship Store för BMW i Kista, ett företagscenter för BMW i Solna samt en egen anläggning för MINI i Danderyd.

– Det här är ett stort steg i Bavarias utveckling. Med tre nya anläggningar i Stockholmsområdet kommer vi geografiskt att komma närmare kunderna samt renodla erbjudandet då MINI får en helt ny, och alldeles egen, anläggning. Vidare skapas en fantastisk arbetsplats för våra duktiga medarbetare, säger Johan Frisk, VD för Bavaria i Sverige.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...