Träffa landets energiexperter på Hem & Villamässan

av Admin

Energifrågan är hetare än någonsin, frågorna är många men det är svårt att nå fram till landets energiexperter. På Hem & Villamässan är dock läget annorlunda – här samlas energiexperter från flera organisationer för att ge besökarna personlig rådgivning kring energifrågor. 

Hem & Villamässan arrangeras på Stockholmsmässan 25-27 november. Som traditionen lyder så finns det många experter på plats, för att hjälpa besökarna med deras frågor. Det kommer att finnas gratis rådgivning inom bygg, VVS, kök, badrum, utemiljö, energi och solceller, för att nämna några. Energifrågan är mer aktuell än någonsin och besökarna har möjlighet att få konkreta råd kring energibesparing. Energi- och klimatrådgivningen, en opartisk och kostnadsfri tjänst som finansieras av Energimyndigheten, är en av de aktörer som medverkar på mässan. Emelie Emanuelsson är regional utvecklingsledare på Energi- och klimatrådgivningen. Tillsammans med sina kollegor kommer hon att ge besökarna tips och råd inom energifrågor.

– Besökarna kan förvänta sig ett bollplank, någon som kan hjälpa till att resonera kring energibesparingar och vilka tekniska lösningar det finns att välja mellan när det kommer till uppvärmning och annat energikrävande i bostaden. Ju mer underlag besökarna har med sig kring sin bostad, desto bättre hjälp kan de få. Ta gärna med energideklarationen om det finns en sådan, tipsar Emelie.

Det kommer att finnas energirådgivare både på mässgolvet och på scen. Mässans scenprogram erbjuder flera föreläsningar om energi. En av talarna är Anna Werner, som kommer från branschorganisationen Svensk solenergi. Tillsammans med sina kollegor kommer hon prata om vad husägare bör tänka på vid val av solcellsinstallatör.

– Vi kommer att prata om vad man som husägare bör tänka på vid val av solcellsinstallatör. Som konsument är det inte lätt att veta vilka installatörer som håller kvalitén så därför kommer vi ge tips på vad man ska tänka på men även prata om vanliga fallgropar, säger Anna.

Hem & Villamässan arrangeras på Stockholmsmässan 25-27 november. Utöver energifrågan så sätter årets mässa renovering, nybyggnation och smarta hem i fokus.

Mer information
Hem & Villamässan går 25 – 27 november på Stockholmsmässan i Älvsjö. För mer information besök www.hemochvilla.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...