Tegelgigant säkerställer snabbt arbete och optimerad ekonomi med ny lösning

av Admin

Större arkitektonisk potential, snabb montering och stora möjligheter till återvinning. Enligt tegelproducenten Wienerberger är fördelarna med att välja skärmtegel många. I synnerhet nu när de lanserar ett helt nytt monteringssystem som säkerställer effektiva framsteg och god totalekonomi.

Bild: Nu lanserar Wienerberger ett nytt och effektivt monteringssystem för Urban skärmtegel och slår ytterligare ett slag för det cirkulära byggmaterialet som kombinerar estetik och funktionalitet.  (Foto: Wienerberger)

Skärmtegel präglar stadsbilden mer och mer – och med goda skäl om du frågar Wienerberger, Nordens största tegelproducent. Med lanseringen av ett nytt och effektivt monteringssystem för Urban skärmtegel slår Wienerberger ytterligare ett slag för det cirkulära byggmaterialet som kombinerar estetik och funktionalitet.

Skärmtegel, som kan användas på både tak och fasader, ger en stofflighet till byggnader och stadsrummet. Det nya monteringssystemet i aluminium passar tegelgigantens Urban skärmtegel med T-profil och borstad yta, som ger fasaden ett rent och tydligt linjespel.

Säkrar totalekonomin på större projekt

Tack vare det nya TC-clipsystemet av aluminium är det möjligt att spara både tid och pengar eftersom systemet kan monteras helt utan användning av skruvar. Detta gör lösningen perfekt för storskaligt byggande, där besparingarna är påtagliga.

För att montera skärmteglet behövs två clips per tegelplatta. Varje tegelplatta skjuts lätt upp och hålls på plats av de två clipsen, som sätts under tryck och spärrar ytterligare rörelser:

– Själva monteringen är därför väldigt enkel, snabb och effektiv – utan användning av skruvar. Detta bidrar till att säkerställa snabbt arbete och god totalekonomi, förklarar Per Ivar Ødegaard, Wienerbergers produktchef för tak- och skärmtegel i Skandinavien. Han fortsätter:

– Tack vare den enkla och snabba installationen är systemet särskilt lämpligt för större konstruktioner och höga byggnader med många oavbrutna ytor. Du kan också få en betydligt större tidsbesparing genom att välja TC-clipaluminiumsystemet.

Närmare bestämt är Urban T-skärmtegel monterad på det nya TC-clipsystemet, som består av en aluminiumprofil med tillhörande rostfria clips. Aluminiumprofilen monteras direkt på den lodräta klämlisten vilket ger det nödvändiga avståndet mellan bakvägg och skärmtegel som krävs för optimal och essentiell ventilation och utluftning.

Stöder ett cirkulärt sätt att tänka

Urban skärmtegel är återanvändbart eftersom tegelplattorna hängs upp utan användning av murbruk. Därför kan både skärmteglet och aluminiumsystemet tas ner igen och monteras på en ny fasad.

– Produkten passar in i ett cirkulärt och hållbart sätt att tänka, vilket vi upplever är ett växande intresse på landets många ritkontor, säger Per Ivar Ødegaard avslutningsvis om det nya monteringssystemet som är enklare att planera och montera.

Fakta:

Urban skärmtegel finns tillgängligt i tre profiler: T-, L- och U-profil, som passar olika monteringssystem och ger fasaden olika relief.

TC-clipsystemet passar till skärmtegel med T-profil och monteras utan användning av skruvar. Det sparar både tid och pengar.

Urban skärmtegel finns i fem färger: vitgul, brun, tegelröd, vinröd och svart.

Urban-serien är nu också tillgänglig i Rosenborg, den nya valnötsbruna färgen med svart spel.

Sammantaget är Urban TC-clipaluminiumsystemet klassificerat som en brandsäker fasad enligt brandklass A1.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...