ID. Buzz Cargo utsedd till ”International Van of the Year 2023

av Admin

Årets lätta transportbil, International Van of the Year 2023 (IVOTY), har tilldelats Volkswagen ID. Buzz Cargo. Carsten Intra, CEO för Volkswagen Transportbilar, tog emot detta prestigefyllda pris under ett event i måndags av Jarlath Sweeney, ordförande för IVOTY-juryn.

Jarlath Sweeney räcker över IVOTY-utmärkelsen till CEO för Volkswagen Transportbilar, Carsten Intra

Redan innan ID. Buzz Cargo nått sin första kund har den fått denna internationella utmärkelse. Intresset för denna 100% eldrivna och nyutvecklade skåpbil, liksom personbilsversionen, visar sig inte bara genom detta utnämnande. Bilarna, som nyligen blivit beställningsbara även i Sverige, har fram till idag sålts i över 13.700 exemplar. När dessa kunder får sin ID. Buzz eller ID. Buzz Cargo levererad, så är bilen CO2-neutralt producerad (genom klimatkompensation för utsläpp som ej kunnat undvikas).

”Vi är hedrade och stolta att få ta emot pris för ID. Buzz Cargo. Ett stort tack till IVOTY-juryn och till alla på Volkswagen Transportbilar som bidragit till att göra ID. Buzz Cargo till den bästa transportbilen i sin klass”, säger Carsten Intra.

IVOTY-ordförande Jarlath Sweeney presenterade priset som röstats fram av en jury bestående av 34 internationella motorjournalister för lätta transportbilar. ”Det är inte så ofta som en helt nytt transportbilskoncept presenteras som skapar en liknande uppståndelse. Grattis till Volkswagen Transportbilars utvecklingsteam för att ha tagit fram ett sådant unikt fordon”, avslutar Jarlath Sweeney

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...