Hornbachs etablering ger 130 nya jobb i Helsingborg

av Henrik Langborg

Bygg- och trädgårdskedjan Hornbach tog i somras de första spadtagen till det nya varuhuset i Väla utanför Helsingborg. Etableringen innebär inom en snar framtid många nya arbetstillfällen för regionen. Till varuhuset, som blir 18 500 m² stort, och som utöver detta kommer att ha en av Sveriges största drive-in-avdelningar för byggmaterial, behövs minst 130 engagerade medarbetare − och rekryteringsarbetet har redan påbörjats.

Till sommaren 2013 beräknar Hornbach att det nya varuhuset i Väla, Helsingborg, kommer att invigas. Varuhuset blir en riktig megastore, vilket innebär att det till ytan blir dubbelt så stort som ett vanligt byggvaruhus. Över 60 000 produkter kommer att samsas på hyllorna i det nya varuhuset. För att ge kunderna bästa möjliga service och rådgivning behöver Hornbach förstärkning, vilket innebär 130 nya arbetstillfällen i Helsingborg. Rekryteringsarbetet för att hitta rätt medarbetare till varuhuset har redan påbörjats, och intensifieras allt eftersom bygget fortskrider.

− Vi expanderar nu för fullt på den svenska marknaden och då är Helsingborg en oerhört viktig marknad för oss. För att erbjuda våra kunder en shoppingupplevelse utöver det vanliga letar vi nu efter 130 nya och drivna medarbetare som delar vår vision att vara det självklara valet för alla hemmafixare i nordvästra Skåne. Vårt noggranna rekryteringsarbete gör att jag är säker på att vi kommer att lyckas. Våra kundfokuserade medarbetare är nämligen anledningen till att vi vunnit SKI − Svenskt Kvalitetsindex årliga kundnöjdhetsmätning, fyra år i rad, säger Weronica Lundgren, marknadschef på Hornbach.

I Helsingborgsvaruhuset kommer det förutom bygg- och inredningsartiklar, att finnas ett stort trädgårdscenter med en zoo- och akvarieavdelning, samt ett tavelgalleri med tillhörande inramningsservice. Dessutom har det nya Hornbachvaruhuset en av Sveriges största drive-in-avdelningar för byggmaterial, med en yta på 6 000 m². Hornbach är en av Europas största bygg- och trädgårdskedjor, och varuhuset i Helsingborg blir Hornbachs femte varuhus i Sverige. Helsingborgsvaruhuset blir Hornbachs andra bygg- och trädgårdsmarknad i Skåne, och kompletterar därmed varuhuset i Arlöv utanför Malmö, som öppnades 2005.

För bygget av Hornbachs varuhus i Helsingborg, står NCC Construction, region Syd.

– Vi har byggt fyra varuhus i Sverige, men i Väla bygger vi för första gången med en svensk istället för tysk entreprenör, säger Ronnie Hellström, expansionschef på Hornbach. När NCC gjorde markarbetena fungerade det så bra att vi gärna ville fortsätta samarbetet. Vårt mål är att bygga svenskt men det är också en prisfråga. Nu stämde båda delarna.

Efter öppnandet av varuhuset i Helsingborg under sommaren 2013, står ett nytt varuhus på tur. Detta då Hornbach under 2014 öppnar Hornbachvaruhus nummer sex i Sverige, då i Sisjön, Göteborg.

 

För information:

Weronica Lundgren

Marknadschef

Tel: 031-77 99 212

E-post: weronica.lundgren@hornbach.com

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...