Digitala fastighetsmäklaren Blok lanserar i Göteborg

av Admin

Den 27 augusti kommer Blok till Göteborg. Blok gjorde entré som progressiv digital mäklartjänst på den finska marknaden 2017. Sedan dess har bolaget förmedlat fler än 2200 hem till ett samlat värde av över fem miljarder kronor och sparat sina kunder mer än 125M SEK i arvode. Med hjälp av automatiserat pappersarbete, transparent budgivning, och en unik värderingsalgoritm kan arvodet tas ner till ungefär hälften jämfört med en traditionell mäklare. Samtidigt är användarna avsevärt nöjdare efter att ha avslutat sin bostadsaffär jämfört med branschsnittet. 


Idén till Blok kom 2016 när företagets globala VD Rudi Skogman sålde sin lägenhet. Han upplevde en stor brist på transparens gällande vad han egentligen betalade för och kort därefter började fundera på hur digitala lösningar skulle kunna göra processen bättre. Ett år senare, våren 2017, genomförde Blok sin första försäljning av en lägenhet och tre år efter det har företaget omsatt över fem miljarder i bostadsförsäljningar. Samtidigt är användarna avsevärt nöjdare efter att ha avslutat sin bostadsaffär jämfört med branschsnittet med 98% som uppger att de skulle rekommendera Blok till en vän.

“Efter en lyckad lansering tidigare i år i Stockholm kände vi att det var dags att ta produkten vidare. Vi har länge haft ögonen på Göteborg, en härlig stad jag själv spenderat mycket tid i, och ser fram emot att nu kunna erbjuda en effektivare mäklartjänst även utanför Stockholm.” säger Bloks svenska VD Ludvig Hjalmarsson.

Bakom Blok står idag investerare som Bonnier Ventures, Lifeline Ventures och Ringier Digital. Bloks försäljningsprocess innefattar bland annat digitala signeringar, virtuella visningar som komplement till de fysiska, och automatiserade algoritmbaserade värderingar. Budgivning sker via Bloks plattform, där budgivare verifierar sig med e-legitimation, vilket är ett sätt att minimera förekomsten av falska bud.

“Blok är ett techbolag i fastighetsmäklarbranschen. Vi vill förenklar processen för både köpare och säljare, kundnöjdhet och transparens är ledord.” fortsätter Ludvig Hjalmarsson.

Så fungerar Blok

Blok är byggt för att göra bostadsaffären enklare. Därför sköter företaget fotografering, objektsbeskrivningar och marknadsföring – precis som en traditionell mäklare. Men tack vare digitala signeringar, planritningar i 3D, automatiserade värderingar och förenklat pappersarbete minskas det repetitiva arbetet. Dessutom är Blok ensamma om att redan på hemsidan tydligt visa kunden hur stort mäklararvodet blir.

“Vi på Blok finns för att göra det enklare och mer effektivt att sälja sin bostad. Många uppgifter är repetitiva och tidskrävande, vilket vi löst genom att digitalisera dem. På så sätt ser vi till att användaren bara betalar för det som skapar värde.” säger Ludvig Hjalmarsson.

Bostaden visas sedan av en skicklig visningsvärd. Budgivning sker via Bloks plattform där varje budgivare först verifierar sin identitet via e-legitimation, för att minimera förekomsten av falska bud. De digitala lösningarna möjliggör att det totala mäklararvodet blir i genomsnitt hälften, jämfört med ett traditionellt mäkleri.

“Att använda data till våra kunders fördel är centralt för oss. Letar du efter en av 143 tvåor på Andra Långgatan eller en av 36 treor på Såggatan? Vi kan hitta din drömbostad och optimera processen för både köpare och säljare.” kommenterar Karin Hamberg, marknadschef Blok Sverige.

“Vi vill vara bäst på att förmedla bostäder på ett transparent sätt. Därför är vi stolta över att kunna presentera hur mäklararvodet kommer att beräknas och vad maxtaket kommer att bli. Dessutom har vi byggt vår plattform så att alla som lägger bud är verifierade med e-legitimation. På så sätt hoppas vi att Blok ska kunna bidra med en tydligare, enklare och mer transparent bostadsaffär. Vi ser fram emot att erbjuda Göteborgs 60 888 bostadsrättsägare en bättre mäklartjänst till ett lägre arvode.” avslutar Ludvig Hjalmarsson.

Följ oss här
Webb: https://blok.se/

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...