Statoils huvudkontor i Norge säljs på Klaraviks nätauktion

av Anders Enquist

Objektet är Klaraviks största någonsin och den första byggnaden bolaget auktionerar ut på sin plattform. Kontorsbyggnaden är 5 219 kvadratmeter stor, rymmer 221 medarbetare och har varit Statoils huvudkontor på ön Melkøya i Norge. Nu är hela byggnaden tillgänglig för budgivning på Klaraviks nätauktion.

Bilden: Statoils huvudkontor i Norge som nu säljs på Klaraviks nätauktion. Objektet är Klaraviks största någonsin.

 – Roligt att ha ett objekt som skiljer sig från våra vanliga tunga fordon, och dessutom rekordstort. Det är bra att vårt unika system och gedigna plattform används för andra typer av objekt också, säger Christian Lenander, vd på Klaravik.

Byggnaden har en bruttoarea på 5 219 kvadratmeter och säljs fullt möblerad. Byggnaden är uppdelad i tre olika vingar som bland annat inkluderar 300 kvadratmeter garderober och en matsal med kapacitet för 150 personer. I byggnaden finner man dessutom 19 enskilda kontor, 26 tysta rum och ett flertal mötesrum i olika storlekar. Utvändigt är byggnaden klädd i sten.

2007 öppnades anläggningen på Norska Melkøya och drivs idag av Statoil. Anläggningen fungerar som en slutstation för rörledningarna som transporterar naturgas från Snøhvit i Barentshavet. På Melkøya omvandlas gasen till flytande naturgas och det är alltså här byggnaden befinner sig idag. Byggnaden är redo att monteras ned, kan skeppas ut till alla världens hamnar och läggs ut på nätauktion på Klaravik.no onsdagen den 23e maj.

Objektet finns att beskåda på klaravik.se: https://www.klaravik.no/auction/product/modulbygg-5219m2/

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...