Sofia Lewén ny kontorschef i Uppsala för Tengbom

av Admin

Tengbom stärker sitt erbjudande i Uppsala genom att rekrytera Sofia Lewén som ny kontorschef. Hon har lång erfarenhet av att leda arkitektkontor, stora utvecklingsprojekt och processledning. Ambitionen är att bli en stark, lokal röst i samhällsutvecklingen.

– Uppsala växer mycket och fort och kommunens mål att vara en vägledande kraft för hållbar utveckling utmanar alla, inte minst byggbranschen, att ta nästa steg i omställningen, säger Sofia Lewén. Att verka i det sammanhanget är spännande och att utforska morgondagens lösningar engagerar. Det är en förmån att få möjlighet att vara en del av lösningen på vår tids största utmaning, klimatomställningen.

Sofia Lewén är från Uppsala och är utbildad arkitekt på KTH i Stockholm. Hon kommer senast från White där hon varit tillförordnad kontorschef i Västerås.

– Vår bredd av kompetenser och lokal kännedom om Uppsalaregionen ger ett stort mervärde för våra kunder, säger Linda Camara, operativ chef på Tengbom. Här blir Sofia Lewén en viktig nyckelperson när vi ska fortsätta som en stark, lokal, röst. Sofia har lång erfarenhet både som chef och i sin roll som arkitekt att leda människor i projekt inom vård, universitet och polisväsendet.

Tengboms Uppsalakontor består av drygt 30 medarbetare och erbjuder specialistkompetens inom samhällsplanering, stadsutveckling, husarkitektur, landskapsarkitektur och inredningsarkitektur. Bland projekten i Uppsala syns det prisbelönta cykelgaraget vid Uppsala centralstation och Gottsunda torg. Sofia Lewén börjar på Tengbom 1 juni.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...