Skånska Byggvaror, avyttrar Pavillon Danmark A/S

av Anders Enquist

Skånska Byggvaror har ingått avtal att avyttra det helägda dotterbolaget Pavillon Danmark A/S. De finansiella engångsposter som uppstår samband med denna avyttring är i linje med de reserveringar som redan gjorts i Byggmax Group’s finansiella resultat i fjärde kvartalet 2017. 

Skånska Byggvaror är ett  Nordiskt e-handelsföretag med en stark och lönsam verksamhet i kärnkategorierna inom ”garden living”, dvs trädgårdsbyggnader som uterum och växthus. Skånska Byggvaror har nyligen lanserat flera initiativ för att minska komplexititet och fokusera verksamheten på den lönsamma kärnan. Efter att ha utvärderat alternativ för omtag om den danska verksamheten Pavillon, har Skånska Byggvaror ingått ett avtal om att avyttra det danska helägda dotterbolaget Danmark A/S per 31:a januari 2018.

Pavillon är en premium-leverantör av kundanpassade glasbyggnader för danska konsumenter. Under 2017 omsatte Pavillon ca 20 miljoner danska kronor.

– Förvärvet av premium-verksamheten Pavillon gjordes just inför att Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i November 2015. Under de senaste 24 månaderna har signifikanta ansträngningar gjorts för att fullt integrera Pavillon med Skånska Byggvaror, men inte till ett tillfredsställande resultat. Efter att ha utvärderat alternativ för omtag av verksamheten, har vi nu konkluderat att avyttra Pavillon är det bästa alternativet, säger Oscar Tjärnberg, VD för Skånska Byggvaror. Genom att avstå att försöka integrera en liten och inte väl passande verksamhet, kan vi nu lägga mer fokus på att utveckla våra styrkor i våra kärnmarknader, för att framåt driva lönsam tillväxt.

Denna avyttring är en del av de den omstruktureringsplan som kommunicerades 18:e januari 2018. De finansiella engångsposter som uppstår i samband med denna avyttring är i linje med reserveringar som redan gjorts i Byggmax Group’s finansiella resultat i fjärde kvartalet 2017.

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...