PLR växlar yrkanden i tjänstemannaavtalet

av Henrik Langborg

Fredagen den 15 januari växlar Plåtslageriernas Riksförbund (PLR), VVS Företagen, EIO, Glasbranschföreningen, Maskinentreprenörerna samt Målarmästarna gemensamma avtalsyrkanden med de fackliga motparterna Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Unionen.

admin-ajax (1)En av PLR:s viktigaste frågor är lönesättningen, där man önskar se en ökad flexibilitet och förbättrad möjlighet till en lokal och mer företagsnära anpassning.

– Vi ser förutsättningar att fortsätta arbetet mot en mer företagsnära lönebildning. En utökad flexibilitet i det avtal vi redan har, bidrar till att medarbetare och företag i så stor utsträckning som möjligt själva förhandlar lön och arbetstid, säger Thomas Dahlberg, vd Plåtslageriernas Riksförbund.

Förutsättningarna för årets avtalsrörelse präglas av att Sverige befinner sig i en lågkonjunktur med stigande arbetslöshet. Det är av yttersta vikt att alla involverade parter hanterar avtalsrörelsen på ett ansvarsfullt sätt så att branschföretagen rustas att hantera framtidens utmaningar.

– Vi arbetar aktivt med att utveckla sifferlösa avtal, där arbetsgivare och arbetstagare själva kommer överens om individuell lön i procent utan individgarantier, säger Henrik Boman, chefsjurist och förhandlingschef, Plåtslageriernas Riksförbund.

Nuvarande tjänstemannaavtal löper ut den 30 april i år och målsättningen är att ett nytt avtal ska vara klart innan dess.

För mer information kontakta:

Henrik Boman, chefsjurist och förhandlingschef, Plåtslageriernas Riksförbund, 08-762 75 97

Thomas Dahlberg, vd Plåtslageriernas Riksförbund, 08 – 762 75 98

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...