Nästan 700 konferensdeltagare anmälda till Nordens nya mötesplats

av Boxtoppen

Intresset för Nordens nya arena för grönt och hållbart byggande är stort inför premiären nu på onsdag 11 september! Nästan 700 deltagare är klara för Sweden Green Building Conference som arrangeras parallellt med mässan Ekobygg.  Sweden Green Building Conference med Ekobygg äger rum under två fullspäckade dagar den 11-12 september 2013 på Kistamässan i Stockholm.

På Sweden Green Building Conference medverkar bland annat bostadsministern Stefan Attefall och Sandro Scocco, chefsekonom på Global Challenge. Bland konferensdeltagarna återfinns eliten i branschen, såsom VD:ar, miljöchefer och hållbarhetschefer. Över 70 talare är inbjudna till konferensen för att leda sessioner samt inspirera och debattera för det hållbara byggandets utveckling i Sverige och Norden.

– Intresset för vår nya mötesplats är överväldigande! Nästan 700 personer har anmält sig till konferensen, vilket visar på att det finns ett stort behov av en nordisk arena för grönt och hållbart byggande. Jag är övertygad om att både konferensen och mässan kommer ge besökarna ökad kunskap, nya kontakter och rikligt med inspiration, säger Bengt Wånggren, VD för Sweden Green Building Council.

På mässan Ekobygg medverkar omkring 90 utställare för att presentera den senaste gröna tekniken. Paul King, ordförande för World Green Building Councils europeiska nätverk, kommer att inviga Sweden Green Building Conference med Ekobygg på en av mässcenerna klockan 9.00 onsdag 11 september.

Ackreditering

Klicka här för att ackreditera dig till Sweden Green Building Conference med Ekobygg!

Läs mer om Ekobyggmässan på www.ekobyggmassan.com.
Läs mer om Sweden Green Building Conference på http://www.sgbc13.se/.

För ytterligare information om Ekobygg och Sweden Green Building Conference, kontakta:
Karin Moberg, projektledare Ekobygg, 08-506 650 04, karin.moberg@artexis.se
Joakim Gerhardsson, pressansvarig Ekobygg, 08-506 650 35, joakim.gerhardsson@artexis.se
Carl-Fredrik Fridén, kommunikatör SGBC, 0730-73 98 99, carl-fredrik.friden@sgbc.se

Om Artexis
Artexis Nordic ingår i ett av Europas största mässbolag Artexis Group och arrangerar ett 20-tal egna mässor årligen i två av Sveriges ledande mötesplatser – Kistamässan och Malmömässan. Kistamässan, placerad i hjärtat av företagsexpansiva Kista Science City i Stockholm, har sedan starten 2008 etablerat sig som en modern mötesplats för mässor och externa evenemang med en anläggning om totalt 15 000 kvadratmeter. Nya Malmömässan i Hyllie i närheten av Malmö Arena, har en anläggning om 20 000 kvadratmeter och är i första hand avsedd för mässor och kongresser, men lämpar sig även för arrangemang som kräver större inomhusytor. Läs mer om Artexis.

Om Sweden Green Building Council
Sweden Green Building Council är en ideell förening som ägs av medlemmarna, öppen för alla företag och organisationer inom den svenska bygg- och fastighetssektorn. Föreningen verkar för grönt byggande samt för att utveckla och påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen. Sweden Green Building Council arbetar med certifieringssystemen Miljöbyggnad, GreenBuilding, BREEAM och LEED. Vi certifierar byggnader och utbildar och certifierar miljöexperter. Föreningen har ca 200 medlemmar vilka är de dominerande företagen inom sektorn samt många kommuner och organisationer. Läs mer www.sgbc.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...