Moelven Modus flyttar in i Karaffens och BJCs nybygge vid Behrn Arena

av Admin

Moelven Modus AB blir en av hyresgästerna i det nya kontorshus som Karaffen Förvaltnings AB och BJC Group AB uppför vid Orvar Bergmarks plats vid Behrn arena.

Moelven Modus tillverkar och levererar flexibla rumslösningar för kommersiella byggnader. Företaget kommer även att leverera lösningar till övriga kontorslokaler i den nya byggnaden.

– För oss är det viktigt att ha representativa lokaler som våra kunder kan besöka och inspireras av. Det handlar inte bara om utseende utan också om funktionalitet. Dagens kontorsmiljöer görs om i allt högre takt i och med att hyreskontrakten blir kortare. När nya hyresgäster vill sätta sin prägel på lokalerna innebär det att fastighetsägaren måste bygga om allt oftare, säger Camilla Hartman, avdelningschef på Moelven Modus kontor i Örebro.

Moelven Modus finns idag på sex orter i Sverige och tolv orter i Norge. I Örebro finns en försäljnings- och en administrativ avdelning som idag har lokaler på Aspholmen.

Det nya kontorshuset ska ligga vid Orvar Bergmarks plats precis intill ishallen. Huset kommer att få sex våningar med sammanlagt 5 000 kvadratmeter kontor och ska dessutom inrymma en restaurang på bottenplanet.

– Bygget har påbörjats enligt plan och Moelven Modus har tecknat avtal från den 1 oktober 2016. Vi är glada att de väljer att flytta in hos oss. Det blir ett hus som många kommer att känna till och med ett bra läge intill arenan, säger Patrick Hjalmarsson, ägare av Karaffen Förvaltnings AB och delägare i BJC Group AB.

Projektet drivs av Karaffen Förvaltnings AB och BJC Group AB i samarbete med det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten. NCC har fått uppdraget att bygga.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...