MatHem och Stockholms studentbostäder inleder samarbete för studenter

av Admin

Tillsammans ska MatHem och Stockholms studentbostäder underlätta vardagen för de 2000 studenter som bor på Lappkärrsberget genom att erbjuda en fast pick-up point på Lappistorget i området Lappkärrsberget. Samarbetet har fötts ur behov från de boende om ett utökat serviceutbud vilket framkommit i boendedialoger.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra hyresgäster denna möjlighet. Det är en utveckling av vårt erbjudande till studenterna som efterfrågats, säger Mathias Lantz, förvaltningschef Stockholms studentbostäder.

Samarbetet inleds i samband med årets största inflyttning den första mars. Många kliver då in i sitt första boende.

– Jag minns själv allt som behövde köpas när jag började studera och flyttade in i min studentlägenhet. Därför känns det extra roligt att vi är på plats nu! Jag tror verkligen vi kan hjälpa studenterna med första boendet, inte bara med mat utan även med köks- och badrumsartiklar och en verktygslåda för enklare hantverk. Allt det finns i vårt sortiment, säger Hanna Nilsson, Key account manager på MatHem.se.

Genom erbjudandet att få stormarknaden hem till gården finns förhoppningen att studenterna kan att hålla nere sina kostnader samtidigt som de får tillgång till ett större utbud.

Samarbetet inleds i Stockholms studentbostäders största campusområde Lappkärrsberget som även står inför en stor expansion under de närmsta åren. Området har idag korridorrum, familjebostäder samt förskola och kommer att växa med ytterligare cirka 800 studentbostäder.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...