Markreservation till Stockholmsbyggmästarna

av Henrik Langborg

Stockholmsbyggmästarna har av exploateringsnämnden tilldelats en tidigmarkreservation för cirka 300 bostäder i området öster om Valhallavägen mellanRoslagstull och KTH. Beslutet som fattades under gårdagens nämndmöte innebäratt stadsbyggnadsnämnden får i uppdrag att starta upp ett programarbete medmålsättningen att markanvisa under hösten 2012.

Exploateringskontoret har tillsammans med stadsbyggnadskontoret tagit fram enstadsbyggnadsanalys för området och gjort bedömningen att området bör kunna rymma 500–800 bostäder. Ett 20-tal byggherrar har inkommit med ansökningar om markanvisning inom området. En av dem är Stockholmbyggmästarna som i samarbete med Utopia Arkitekter har tagit fram ett förslag kallat Academica.

Stockholmbyggmästarna består av elva mindre till medelstora byggföretag, inkluderat Järntorget Bostad, samtliga med lång och gedigen erfarenhet av att bygga i Stockholms innerstad.

– Det skall bli väldigt intressant att få vidareutveckla det förslag som Utopia Arkitekter och Stockholmsbyggmästarna gemensamt tagit fram. Potentialen är mycket stor och det här har alla chanser att bli ett fantastiskt projekt, säger Martin Arkad VD för Järntorget Bostad.

Läs mer om Stockholmsbyggmästarnas och Utopia Arkitekters förslag, Academica, på Utopia Arkitekters hemsida: www.utopia.se/projekt/academica

För mer information, vänligen kontakta:

Olof Ramberg, informationsansvarig på Stockholmsbyggmästarna, tel 0730 – 73 51 71

Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter, tel 0709 – 92 42 40, emma@utopia.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...