Landshypotek Bank lyfter fram entreprenörsandan på landsbygden

av Anders Enquist

– Vi ser dagligen vad många företagare gör för landsbygden och vad verksamheter inom jord, skog och gård kan generera. Nu ger vi alla möjlighet att visa upp den kraften och viljan att utveckla företagandet inom de gröna näringarna, säger Annika Vangstad, Marknads- och utvecklingschef på Landshypotek Bank.

Alla landsbygdsföretagare är välkomna att visa sin gård och sin affärside på Landshypotek Banks inspirationssida. Nya gårdar publiceras dagligen och skapar engagemang hos besökarna som både kan inspireras och rösta på sina favoriter. Tävlingen pågår till den sista november. Därefter utser en jury fem finalister. Folket utser sedan vinnaren genom sina röster på det bästa bidraget bland dessa. I juryn ingår:

• Stefan Ljungdahl, ansvarig utgivare och ledarskribent på tidningen Jordbruksaktuellt.
• Mattias Nordqvist, professor i företagsekonomi och verksam på Internationella Handelshögskolan i Jönköping (JIBS).
• Margareta Lindahl, rörelsechef på Landshypotek Bank.
• Marie-Louise Almgren, entreprenör som driver Stäringe Säteri.

– Vi hoppas att många tar chansen att visa sin gård eller marknadsföra sitt landsbygdsföretag. Vi vill att många gårdar ska samlas på sidan, alltifrån mjölkgårdar och spannmålsodlare till gårdsbutiker och olika turistsatsningar. Då visar vi på bästa sätt den starka entreprenörsandan på landsbygden, tillägger Annika Vangstad.

Förstapris i tävlingen är 50 000 kr, kostnadsfri affärskonsultation samt en ballongfärd över den egna gården.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...