Lån hjälper husägare uppfylla sina renoveringsdrömmar

av Admin

Det privata byggmarknaden har varit rätt kylig under de senaste åren. Det byggs lite färre hus och många tror att amorteringskraven och de dyra huspriserna har fått marknaden att stanna av. Men renoveringar fortgår alltjämt. Det finns fortfarande trivsel och pengar att tjäna på att renovera villan du redan äger!

Artikeln är i samarbete med Moank.se

Lånet

Det är få som har ekonomin eller disciplinen att spara ihop hundratusentals kronor inom en rimlig tid för att renovera ett kök eller ett badrum. Därför använder sig de flesta av lån när de ska göra större renoveringar.

För stora och omfattande renoveringar som kommer att ta ett år eller längre kan du skaffa byggkreditiv. Du beviljas en stor summa för hela renoveringen men tar ut pengar allt eftersom du betalar fakturor och behöver därmed inte betala ränta för pengar du inte har spenderat ännu.

Andra väljer att gå från sin egen bank och vända sig till mindre aktörer för förmånligare avtal och räntor. Hos Moank kan du exempelvis ta lån upp till 250 000 kronor och återbetala via din arbetsgivare och få bättre ränta. Har du ett fast jobb kan räntor och avdrag göras direkt på lönen och med den ökade säkerheten för Moank blir räntan lägre.

De bästa projekten för pengarna

Små detaljer såsom nya ytskikt i sovrum och hall ska du helst spara till, höjningen av värdet är blygsam i jämförelse med avbetalningstiden för lånet. När du lånar för att renovera ska du ha stora projekt på gång, gärna sådana som höjer värdet på huset. Gör du en omfattande renovering kan du värdera om huset och med lite tur får du baka in hela lånesumman i huslånet till minimal ränta och kan börja amortera.

– Badrum – badrum kostar mycket pengar och kräver fackmannamässigt utförande för att vara försäkringsbart. Fina och fräscha badrum kan lätt höja värdet i relationen till kostnaden.

  • – Kök – att byta kök är ett stort projekt med många val att göra. Många husköpare letar efter hus de bara kan bo i, som inte behöver fixas och renoveras. Ett nytt kök är alltid bättre än en som är 20 år gammal.
  • – Dränering – hus med källare behöver dräneras förr eller senare för att förhindra fuktskador. Det är inte ett av de dyraste projekten med smutsigt och tungt. Därför är det gärna många som slipper om de kan.
  • – Takbyte – för att ett hus ska fungera krävs ett tätt och bra tak. Är taket relativt nylagt kommer en mäklare att sätta en högre prislapp än hos grannen som har 15 år äldre tak.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...