K2A förvärvar byggrätter motsvarande 350 bostäder i Västerhaninge Centrum

av Anders Enquist

Genom förvärvet av byggrätterna och utvecklingen av 350 välplanerade, yteffektiva lägenheter med hög standard ökar K2A sin närvaro i Haninge, som med cirka 86 000 invånare är den sjätte största kommunen i Stockholms län. Sedan tidigare utvecklar K2A 500 hyresbostäder i Vega Park i norra Haninge. Bostäderna i Vega Park byggs med klimatsmart industriell träbyggnadsteknik, och är Sveriges största träbyggnadsprojekt. De nya bostäderna i Västerhaninge kommer att uppföras med samma teknik.

– Vi ser fram emot att utveckla området i Västerhaninge Centrum tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget. Vi har en gemensam vision om att skapa ett mycket attraktivt centrum för både boende och handel, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.

– Våra bostäder i Västerhaninge Centrum får ett mycket fint läge med pendeltågsstationen och all service på bekvämt gångavstånd. För oss som bostadsutvecklare och fastighetsägare är Haninge kommun mycket intressant. Kommunen erbjuder en god boendemiljö med natursköna omgivningar och är i stark utveckling, inte minst genom de utmärkta kommunikationerna som möjliggör effektiv arbetspendling, fortsätter Johan Knaust.

– Stockholmsregionen med Mälardalen är en viktig och prioriterad marknad för K2A och förvärvet av byggrätterna i Haninge är ett led i vår strategi att ytterligare förstärka vår närvaro i regionen. Idag har vi fastigheter eller pågående bostadsprojekt i fem kommuner: Stockholm, Haninge, Örebro, Västerås och Enköping, avslutar Johan Knaust.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...