Hudda 13 år har designat motionsrunda som en sköldpadda i Skogås

av Admin

I ett samarbete mellan Huddinge kommun och samhällsutvecklaren Ramboll har barn och unga i Skogås haft möjlighet att lämna förslag på nya motionsrundor till ShapeRunner, Rambolls app för figure running. Under sommaren 2020 samlades unga på sommartorget i Skogås för att skapa tillsammans och nu är det klart att det blir Hudda 13 år som får med en motionsrunda i form av en sköldpadda i appen.

Hudda Hussein Maygag vid sin bana Sköldpaddan. Foto: Maja Brand

–    Det var en vanlig solig sommardag under mitt lov. Jag, mina vänner och kusiner var på sommartorget och ritade våra olika banor för att delta i tävlingen. Jag såg att de olika vägarna bildade ett slags sköldpaddsskal och hädanefter såg jag att de andra kroppsdelarna kunde läggas till och det var så jag kom fram till just sköldpaddan, säger Hudda Hussein Maygag.

Sedan tidigare finns i ShapeRunner 27 rundor i 18 städer över hela Sverige. Appen ger röstanvisningar baserade på GPS. Med den nya rundan Sköldpaddan i Skogås som nu är tillgänglig får användarna röstinstruktioner av Hudda själv som längs vägen berättar vilka möjliga andra aktiviteter som finns för lek och idrott.

–    Vi ville engagera de unga i Skogås och tillsammans hitta nya sätt att skapa en aktiv fritid. Rundan i ShapeRunner kan användas av alla åldrar, gå, spring eller åk kick-bike! Vi hoppas att skolorna tar möjligheten att använda rundan och att vi längre fram, när vi kan samlas igen, får möjlighet att arrangera ett roligt lopp, säger Caroline Frank, verksamhetschef för idrott och anläggning på Huddinge kommun.

Hudda är den hittills yngsta personen som bidragit med en runda i ShapeRunner. Tidigare banor är gjorda av stadsplanerare och studenter. Motionsrundan Sköldpaddan är 3,7 kilometer lång och har sin start vid Skogås Racketcenter. Den går även förbi bland annat Lasse-Majaparken, lekplatsen Savannen och Vretens bollplan.

–    Huddinge kommuns engagemang att hitta på nya kreativa aktiviteter för att få fler i rörelse är fantastiskt. Det här samarbetet har varit väldigt givande, från idé, till att träffa barn och unga på Sommartorget till att få en konkret ny motionsrunda. Det som är på gång framöver är att låta fler personer från andra orter skicka in förslag på ännu fler banor till ShapeRunner. Håll gärna utkik och var med och bidra, uppmanar Carmen Wargborn, ansvarig för ShapeRunner på Ramboll.

Sommartorgen samlar utomhusaktiviteter för sommarlediga barn och unga i Huddinge. De är kostnadsfria, öppna för alla och finns i Skogås centrum, Vårby gård och i Flemingsberg.

Om själva banan säger Hudda Hussein Maygag så här:
–    Den bästa platsen längs banan är längs badmintonhallen för att i närheten finns det en väldigt stor park med två stora fotbollsplaner, tennisbana och en simhall. Hoppas du får en härlig runda och får se nya delar utav Skogås, mitt hem. Lycka till!

Läs mer om ShapeRunner och hitta fler banor

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...