Head of Operational Support – ny funktion på NCC

av Anders Enquist
910bec4ac7cf66ba_800x800ar

Harri Savolainen.

Operational Support kommer att spela en viktig roll i att stödja affärsområdenas arbete med att skapa konkurrenskraftiga och innovativa kunderbjudanden och lösningar. I det nya upplägget är digitalisering en viktig drivkraft för resultatet inom alla de områden som omfattas.

– Jag är mycket glad över att återigen få välkomna Harri Savolainen i koncernledningen. Harri har lång erfarenhet från olika positioner inom NCC Finland, och har djupgående kunskaper om och en stor förståelse för de olika verksamheterna. Det har stor betydelse när han nu tillträder tjänsten som chef för Operational Support, säger Peter Wågström, koncernchef för NCC.

Som en följd av omorganisationen av NCC-koncernen den 1 januari i år har organisationsstrukturen för IT-funktionen utvärderats, och en ny gemensam organisation bildas som gäller från och med den 1 januari 2017.

Harri Savolainen, som började på NCC 2001, är för närvarande chef för NCC Building Finland. Före omorganisationen av NCC till olika nordiska affärsområden var Harri Savolainen affärsområdeschef för NCC Construction Finland och ingick i NCC:s koncernledning under tre år. Harri har en civilingenjörsexamen från Helsingfors tekniska högskola.

Peter Gjörup stannar kvar på sin nuvarande tjänst som inköpschef och rapporterar till Harri Savolainen, men kommer till följd av den nya organisationsstrukturen att lämna koncernledningen.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...