Energideklaration är en viktig aspekt när man köper ett nytt hem

av Admin

När man köper ett nytt hem finns det mycket att tänka på, men en del som är viktig att komma ihåg är att be säljaren om en energideklaration. 

Artikeln är i samarbete med ovkcenter

Säljaren är enligt lag skyldig att ge köparen en energideklaration minst tre dagar innan köpeavtalet undertecknades. Deklarationen innehåller information om byggnadens energiprestanda och dess uppvärmnings-, ventilations- och luftkonditioneringssystem. Den innehåller också rekommendationer om hur byggnadens energiprestanda kan förbättras.

När du tittar på en fastighet, se till att be om en energideklaration så att du är medveten om de potentiella driftskostnaderna som är förknippade med fastigheten. Det är också en bra idé att få en kopia av fastighetens senaste energibesiktning, om en sådan finns tillgänglig. Detta ger dig en ännu mer exakt bild av fastighetens energiprestanda.

Om du överväger att göra förbättringar för att förbättra ditt hems energiprestanda finns det ett antal statliga initiativ som kan hjälpa dig med detta. Green Deal är ett sådant program som erbjuder lån för att täcka kostnaderna för energieffektivitets-förbättringar. Det finns också ett antal andra bidrag och system som kan hjälpa dig att förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

Det handlar även om miljön

När det gäller energieffektivitet är det viktigt att komma ihåg att det inte bara handlar om att spara pengar på dina energiräkningar. Det handlar också om att göra din del för miljön. Genom att göra ditt hem mer energieffektivt hjälper du till att minska utsläppen av växthusgaser och bekämpa klimatförändringarna. Så det är verkligen en situation där alla vinner – genom att förbättra ditt hems energiprestanda kan du spara pengar och hjälpa till att rädda planeten.

Var hittar du information? 

Om du vill ha mer information om energicertifikat eller om hur du kan förbättra energieffektiviteten i ditt hem kan du kontakta din lokala myndighet. De kan ge dig råd och vägledning i dessa frågor.

Lokala myndigheter kan ge bra information om energicertifikat och om hur du kan förbättra energieffektiviteten i ditt hem. Kontakta din lokala myndighet för mer information.

Slutsatsen är att om du köper en fastighet ska du be om ett energicertifikat och få en kopia av den senaste energibesiktningen. Detta kommer att hjälpa dig att förstå de potentiella driftskostnader som är förknippade med fastigheten och om det finns några statliga initiativ som kan hjälpa dig att förbättra dess energieffektivitet. Att förbättra bostadens energiprestanda är inte bara bra för din plånbok, utan även för miljön. Så det är verkligen en situation där alla vinner på det. Kontakta din lokala myndighet för mer information om energicertifikat och hur du kan förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...