Byggstart för kvarteret Lågan i Växjö

av Admin

Nu har startskottet gått för bygget av kvarteret Lågan i centrala Växjö. De 152 lägenheterna som ska byggas är Sernekes första projekt i staden.

På uppdrag av Brf Linnégatan Lågan och Brf Norrtullsgatan Lågan ska Serneke i två etapper uppföra lägenheter under projektnamnet ”Porten till staden”. Projektet är utvecklat av Scanprop Development AB. Styrelsen i Brf Norrtullsgatan Lågan har nu fattat beslut om att lämna startbesked till Serneke Bygg för att uppföra etapp I i kv Lågan Växjö.

– Vi på Serneke har legat i startblocken ett tag och nu när startskottet går så är det full fart som gäller. Lågan är vårt instegsprojekt i Växjöregionen och vi ser verkligen fram emot att få komma igång. Detaljprojekteringen har pågått sedan hösten 2016 och är nyligen färdigställd. Nu avropar vi våra beställningar och förbereder för att etablera vår Växjöpersonal på byggarbetsplatsen vilket alla längtat efter, säger Viktor Nagenius arbetschef på Serneke.

– Växjö är en expansiv region som växer med drygt 1 000 invånare per år. Givetvis ska vi vara med i detta och bygga för det framtida Växjö. Serneke bygger nu en organisation för att expandera i regionen och ta sig an framtida projekt, säger Stefan Blomkvist. 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...