Branschledande Newton firar 15 verksamma år i Värtahamnen

av Admin

I Stadsutvecklarna i Värtahamnens nya intervjuserie sätts strålkastarljuset på lokala företag som är verksamma i framväxande Värtahamnen. Här kommer sjönära arbetsplatser och bostäder att hänga samman med grönområden, hamn, restauranger och citypuls. Först ut att presenteras är Newton – en av landets ledande utbildningsföretag. Pontus Stolt, vice VD och marknadschef, har låtit sig intervjuas.

På bilden: Visionsbild, Värtahamnen och Pontus Stolt, vice VD och marknadschef på Newton Kompetensutveckling AB
Vilken verksamhet bedriver Newton?

Newton är ett framtidssatsande och karriärinriktat utbildningsföretag som levererar både företags– och YH-utbildningar inom IT, kultur/media, fastighet och bygg. Vi brukar säga att vi lär för livet, inte för stunden. Vårt huvudkontor ligger i en klassisk lagerbyggnad som genomgick en större ombyggnad när Indiska hade sitt huvudkontor här. Detaljerna syns än idag både på ut- och insidan. Med åren har vi expanderat succesivt i lokalen. 2011 arbetade vi på 468 kvm, idag hela 1154 kvm!

”Att jobba i Värtahamnen känns nästan som att komma hem!”

Vad är det bästa med att verka i Värtahamnen?

Värtahamnen är fortfarande oupptäckt mark för många stockholmare. Här råder närhet utan att vara mitt i smeten, med fördelen att på fem minuter var inne i citykärnan och samtidigt uppleva lugnet här ute. Att jobba i Värtahamnen känns nästan som att komma hem! Man lär känna hela området och alla som jobbar här, det blir en familjär känsla. Så är det också bara någon minuts promenad till vattnet, som gränsar till Europa.

”Fler blir en del av kretsloppet i Värtahamnen”

Vad ser ni mest fram emot i takt med att Värtahamnen utvecklas?

Det är att fler får verka här – fler företag och människor som blir en naturlig del av hela kretsloppet i Värtahamnen med liv och puls. Sedan ser vi också fram emot fler grönområden. Alléer och esplanader här blir jättemysigt.

Vad är aktuellt för Newton?

Vi arbetar mycket med ”post-pandemi-företag” som ställts inför nya utmaningar både organisatoriskt och med förändrade arbetssätt. Många som förlorat jobben i pandemins spår behöver också snabb och skräddarsydd kompetensutveckling. Här bidrar vi till att lösa ett reellt och akut problem i samhället. Vi utvecklar även våra fastighetslabb där den praktiska utbildningen blir så lik verkligheten som möjligt för att studenterna ska känna igen sig när de väl är på plats i fastigheterna. Sedan har Newton två kommande jubileer – 15 år i Värtahamnen och 30 år sedan företaget grundades!

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...