Bostadsföretaget Mimer är med i Klimatinitiativet

av Admin

Allmännyttans Klimatinitiativ fick nu i vår ytterligare en medlem när Bostads AB Mimer anslöt sig. Målet med Klimatinitiativet är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och energianvändningen ska minska med 30 procent. 

Klimatinitiativet har initierats av SABO, branschorganisationen för de allmännyttiga bostadsföretagen. Nu är närmare 166 företag anslutna med sammanlagt 631 000 lägenheter. Målet är att allmännyttan ska vara fossilfri senast år 2030 och att energianvändningen minskat med 30 procent. Nu ansluter sig också Bostadsbolaget Mimer i Västerås.

– Att vara med i Klimatinitiativet är en självklarhet för oss då det ligger helt i linje med våra egna uppsatta miljömål. I vår verksamhet tar vi ansvar för att minska såväl energianvändning och miljöpåverkan vid ny- och ombyggnation som miljöpåverkan från våra transporter. Dessutom ställer vi tydliga miljökrav på våra leverantörer, säger Mikael Källqvist, VD för Bostads AB Mimer.

Mimers arbete med energieffektivisering är ständigt pågående och åtgärder utförs löpande inom områdena el, värme och ventilation. Ny teknik, som ger både lägre energianvändning och bättre komfort för hyresgästerna, är en central del av detta arbete.

– Mimer deltog även i Skåneinitiativet som var en nioårig energiutmaning och som avslutades 2016. Då lyckades vi under perioden minska energianvändningen med hela 23 procent vilket var bland de bästa i landet. Så nu siktar vi förstås på att upprepa det resultatet, säger Mikael Källqvist.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...