BetonmastHaehre förstärker den svenska ledningen.

av Anders Enquist

BetonmastHaehre förstärker den svenska ledningen. Stefan Strömberg blir ny VD i Göteborg, Mattias Gustafson blir chef för Division Sverige på heltid. Mattias Gustafson lämnar rollen som VD för Göteborg för att koncentrera sig fullt ut på rollen som Divisionschef för den svenska verksamheten. Stefan Strömberg övertar rollen som VD i Göteborg.
– BetonmastHaehre har på några få år blivit en etablerad entreprenör på den svenska marknaden. Att vi nu förstärker den svenska ledningen är en helt naturlig följd av vår tillväxt i Sverige, en tillväxt som vi förväntar oss ska fortsätta, säger Mattias Gustafson, tillträdande chef för BetonmastHaehre Division Sverige.

BetonmastHaehre är ett av Norges största bygg- och anläggningsföretag med en årlig omsättning på cirka 11 miljarder SEK. Den svenska verksamheten etablerades 2013, och omsatte 2017 ca 400 miljoner SEK. BetonmastHaehre har på några få år etablerat sig som en slagkraftig konkurrent till de etablerade aktörerna på den svenska marknaden. Företaget har vunnit flera prestigeuppdrag, bland annat Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg, Volvo Pentas nya huvudkontor och Kungsbackas Nya Badhus. BetonmastHaehre finns etablerat i Göteborg och i Stockholm, och nyligen presenterade företaget att man även ska etablera sig i Malmö. Därmed kommer koncernen att vara representerad i alla Sveriges tre största regioner.

BetonmastHaehre är en av Norges största bygg- och anläggningsföretag med en årlig omsättning om ca 11 miljarder SEK. Den svenska verksamheten etablerades 2013 och omsatte 2017 knappt 400 miljoner SEK. BetonmastHaehre har på några få år etablerat sig som en slagkraftig konkurrent till de etablerade entreprenörerna i Sverige och har vunnit flera prestigekontrakt, bland annat: Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg, Volvo Pentas nya huvudkontor och Kungsbackas Nya Badhus. BetonmastHaehre finns etablerade i Göteborg och Stockholm och helt nyligen meddelades att en etablering inom kort kommer att ske i Malmö. Därmed kommer koncernen att vara representerad i Sveriges tre största regioner.

Stefan Strömberg har haft rollen som Projektchef i BetonmastHaehre Göteborg sedan 2016.
Innan dess hade han olika ledande positioner inom Skandinaviska Glassystem, där han arbetade under perioden 2000 – 2016. Strömberg tillträder rollen som VD i Göteborg 1 augusti.
– Stefan har utmärkt sig som en mycket duktig projektchef med goda ledaregenskaper. Han känner väl till vår verksamhet i Göteborg, och har de allra bästa förutsättningarna för att växa företaget vidare, säger Gustafson.
– Vi har stora ambitioner på den svenska marknaden. Mattias har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga upp vår svenska verksamhet med bas i Göteborg. I Stefan har vi en mycket duktig medarbetare som kommer att arbeta för en smidig överföring av ledarskapet i Göteborg, säger Jørgen Evensen, koncernchef för BetonmastHaehre.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...