Besqab bygger bostäder med naturskönt läge i nya Södra staden

av Anders Enquist

Peter Bohman Erik Pelling Anette Frumerie. Fotograf: Besqab.

-Vi är stolta och glada att vi fått förtroendet att vara med och utveckla Uppsalas nya stadsdel. Variationen av välplanerade radhus, kedjehus, villor och lägenheter i flerbostadshus kommer att tilltala människor i olika faser av livet och med olika behov, säger Albert Koistinen, regionchef på Besqab.

Även om området nu genomgår en förändring kommer befintliga naturvärden att värnas om och bostäderna ska omges av uppvuxen trädgårdsmark och kommer att angränsa till naturskyddsområden.

-Ultuna Trädgårdsstad kommer att erbjuda en fantastisk naturnära miljö men ligger ändå strax intill centrala Uppsala. Jag är övertygad om att många kommer att finna sitt drömboende här, säger Albert Koistinen.

Beräknad inflyttning i Ultuna Trädgårdsstad är från 2018.

-Det glädjer mig att byggtakten är fortsatt hög i Uppsala och att vi nu påbörjat byggandet av Södra staden, säger Erik Pelling (S), kommunalråd i Uppsala. Det betyder att fler människor snart får ett nytt hem att slå sig till ro i. Vårt mål är att bygga 3000 bostäder per år i Uppsala och att skapa närhet mellan olika områden för att främja möten mellan människor. Det här området är ett gott exempel på det, säger Erik Pelling.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...