Victoria Park erbjuder läxhjälp på Apelgårdsskolan i Malmö

av Admin

Sedan 2013 är vi stolt huvudpartner till stiftelsen Läxhjälpen i Malmö. Det innebär att vi sedan starten har hjälpt 130 elever genom Läxhjälpsprogrammet. Under läsåret 2019/2020 bidrog vi till att 15 elever från årskurs 8 och 9 på Apelgårdsskolan i Malmö fick hjälp med sina läxor. 

Under läsåret 2021/2022 fortsätter vi att stötta stiftelsen Läxhjälpen och hjälpa ytterligare 15 elever på Apelgårdsskolan i Malmö med läxorna.

– Läxhjälpen är mycket viktig för oss som fastighetsbolag eftersom de hjälper barn och unga under en period i livet där det behövs både hjälp och stöd att komma vidare till nästa steg. Genom Läxhjälpen bidrar vi med framtidstro och hopp till våra bostadsområden och till våra yngsta hyresgäster. Att få vara med och stötta detta initiativ är guld värt, säger Tannia Rosander Fazliu, områdeschef för Victoria Park i Malmö.

– I Malmö finns det många skolor som ligger under det nationella snittet gällande gymnasiebehörighet. Behovet av extra insatser, såsom resultatfokuserad och kvalitativ läxhjälp, är stort. För att skapa bättre förutsättningar och på sikt vända utvecklingen behöver vi verka både långsiktigt och på olika sätt skapa mervärden för eleverna i Läxhjälpsprogrammet. I Malmö är Victoria Park ett strålande exempel på en samarbetspartner som, tillsammans med Läxhjälpen, vill stötta eleverna i Malmö över tid och därför är vi väldigt glada över att Victoria Park nu väljer att förlänga sitt stöd till oss. Vi ser fram emot att utveckla samarbetet med Victoria Park under läsåret 2021/2022 och hoppas även att fler lokala aktörer teamar upp med oss, säger Alexander Rosenberg, Partnerskaps- och insamlingschef, Läxhjälpen.

Läs gärna mer om stiftelsens arbete på laxhjalpen.se

Kort om Victoria Park 
Victoria Park utvecklar attraktiva bostadsområden i landets tillväxtstäder. I vår hållbara förvaltning rustar vi upp och renoverar på lång sikt samtidigt som vi bygger fler bostäder, men framförallt investerar vi i relationer med boende och samverkar med viktiga samhällsaktörer – för att göra skillnad. För oss handlar det inte bara om hus, utan minst lika mycket om människor, samhälle och miljö.
I Malmö äger, förvaltar och utvecklar vi bostadsområden med 2 100 lägenheter. Idag finns vi i 14 städer med 17 000 lägenheter. Och vi växer. www.victoriapark.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...