Peab bygger ungdomslägenheter i Malmö

av Admin

Peab har fått uppdraget att bygga 381 hyreslägenheter på Sorgenfri i Malmö. Beställare är Trianon och kontraktssumman uppgår till 430 miljoner svenska kronor.

Peab har tillsammans med beställaren arbetat fram projektet med lägenheter som vänder sig till ungdomar med jobb eller som studerar.

Fastigheten kommer att uppföras i fyra olika huskroppar i varierande antal våningsplan, vid Östra Farmvägen/Celsiusgatan i Malmö. Totalt kommer det att röra sig om en byggyta på cirka 22 200 kvadratmeter bruttoarea.

– Vi är stolta över att få bidra med våra kunskaper och att bygga bostäder till ungdomarna i Malmö. Det här är ett fint exempel på ett närproducerat samhällsbygge, säger Peter Lindstedt, regionchef på Peab.

– Samverkan mellan Trianon och Peab gör det möjligt att leverera bostäder med rimliga hyror till unga Malmöbor. Det är vi både glada och stolta över, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart under första kvartalet 2023 och inflyttning är beräknad till första kvartalet 2027.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2022.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...