Peab bygger bostadsrätter i Uppsala

av Admin

Peab har fått uppdraget att bygga 94 bostadsrätter i Rosendal i Uppsala kommun. Beställare är OBOS Kärnhem Bostadsproduktion AB och kontraktssumman uppgår till 162 miljoner svenska kronor.

Stadsdelen Rosendal i Uppsala växer. De nya lägenheterna, Brf Rosendals Trädgård, kommer att uppföras från ett till fyra rum och kök, med en gemensam takterrass. Byggnaden har stort fokus på hållbarhet med solceller på en del av takytorna och sedum på andra.

– Som samhällsbyggare känns det väldigt hedrande att få bygga innovativa och energisnåla bostäder. Vi ser framemot att vara med och utveckla den nya stadsdelen Rosendal som har stort fokus på hållbarhet, säger Louise Strömbeck, regionchef Peab.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Peab i uppförandet av Brf Rosendals Trädgård. Med sin gestaltning och välplanerade lägenheter kommer projektet att vara en god ambassadör för vad vi inom OBOS står för. Dessutom känns det extra bra att det härmed blir Uppsalapremiär för Deläga – vår boköpsmodell som sänker trösklarna till det ägda boendet för fler, säger Emil Kroll, försäljningschef OBOS Kärnhem.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i juni 2022 och inflyttning är beräknad till slutet av 2024.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...