Ny VD för Nabo när den internationella satsningen tar fart

av Admin

Fredrik Fexe, närmast från Business Sweden, tillträder som ny VD för bostadsförvaltaren Nabo med start den 1 april. Han tar över rollen efter Daniel Larsson som tillträtt som VD för den nya internationella aktören Odevo, där Nabo numera ingår.

Nabo lanserades 2019 efter en sammanslagning av tre förvaltningsbolag och ett mjukvarubolag. Bolaget har på mindre än tre år etablerat sig som en ledande aktör inom bostadsförvaltning. Med den egenutvecklade förvaltningsplattformen har Nabo dessutom blivit SaaS-leverantör till bland annat Riksbyggen och på det sättet bidragit till digitalisering av hela branschen.

Daniel Larsson som varit VD för Nabo sedan starten övergår i rollen som VD för den nylanserade internationella aktören Odevo där Nabo ingår och ersätts därmed av Fredrik Fexe, närmast från Business Sweden, med start 1 april.

Fredrik Fexe har lång och bred erfarenhet som chef och företagsledare inom den professionella tjänstesektorn. Som vice VD på Business Sweden ligger Fredrik bakom skapandet av dagens Business Sweden från samgåendet av Exportrådet och Invest Sweden. Förändringen innefattade bland annat omstrukturering av utlandsverksamheten och tjänsteportföljen. Innan dess har Fredrik bland annat medgrundat strategikonsultföretaget Cordial Business Advisers.

”Med Nabo har vi med stort driv, entreprenöriell anda och engagerade medarbetare visat att det går att förnya en bransch på kort tid. Med Fredriks kombinerade erfarenhet av att leda större team inom olika tjänstesektorer samt bygga upp verksamheter från grunden kommer Nabo kunna ta nästa kliv i att vara en ledande aktör på marknaden”, säger Daniel Larsson, VD på Odevo.

”Nabo har på kort tid etablerat sig som en pionjär på marknaden samtidigt som man är en trygg partner med mycket hög kvalitet i både service och digitala lösningar. Kundundersökningarna talar sitt tydliga språk. Nabo imponerar verkligen på mig och jag är stolt och ödmjuk inför uppgiften att tillsammans med kollegorna fortsätta utveckla ett så fint bolag”, säger Fredrik Fexe, ny VD på Nabo.

Den nylanserade internationella aktören Odevo där Nabo ingår finns redan i tre länder och fler marknader väntas tillkomma närmsta tiden. Odevo ökar kraftigt investeringarna i techplattformen för att kunna stötta fler bolag inom Odevo med digitala lösningar. Idag används plattformen av Nabo, Riksbyggen och snart även SBC. För den brittiska marknaden utvecklas en ny kundportal och SaaS-verksamheten spås även den växa i den svenska marknaden.

Nabo har växt från 100 till 270 medarbetare på mindre än tre år och kommer under Fexes ledning fortsätta utveckla verksamheten med bland annat ett flertal nya digitala funktioner och tjänster i år. Nyligen lanserades till exempel en digital lås-tjänst tillsammans med det norska techbolaget Unloc.

”För att fortsätta forma framtidens förvaltning och boendetjänster och göra det ännu enklare att ta hand om sin bostad och fastighet kommer vi att lansera flera nya tjänster under året. Vi satsar också stort på utveckling av både medarbetare och ledare, till exempel genom Nabos egendesignade ledarprogram. Med tjänster som utgår från kundens behov tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare kan vi säkerställa ännu nöjdare kunder och fortsätta utvecklingen av Nabo som en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser”, säger Fredrik Fexe.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...