När det är omöjligt eller svårt att få lån

av Admin

Det är inte alltid lätt att kunna förutse hur privatekonomin påverkas av oförutsedda kostnader. Vissa månader blir helt enkelt extra pressade och besvärliga. Orsakerna till en ekonomi som hamnat ur balans är många och de kommer i olika förpackningar och storlekar. Det kan vara allt ifrån glasögon som gått sönder och som behöver lagas, nytt kylskåp som akut måste köpas eller högre tandläkarräkning än väntat.

Artikeln är i samarbete med Kredity

När något som detta sker är det bra att ha tillgång till hjälp. Det är inte alltid säkert vänner eller familj har möjlighet eller vilja att låna ut pengar. I dessa situationer kan ett sms-lån vara räddaren i nöden. 

Att låna pengar kan vara ett sätt att finansiera något som du behöver eller gärna vill köpa, men inte har möjlighet att betala med detsamma. Men ett lån kostar pengar i form av avgifter och räntor. Att hitta det billigaste lånet är ofta en utmaning. Det finns många olika typer av lån på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst för dig. Att göra en jämförelse av olika lån kan därför vara en bra idé.

Omöjligt eller svårt att få lån

Om det är så att du befinner dig i en situation där det är helt omöjligt att få lån någonstans och du har många kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar, så kan du fortfarande vara lugn. Det finns snabblån och privatlån med låga krav. Alla lånen har en hög beviljandegrad och passar dig som vill få lån när alla andra sagt nej. Dessa långivare hjälper dig som har svårt att låna pengar hos andra banker. Det ger dig alltså möjlighet att ta ett lån trots att alla banker säger nej.

Grundkrav för dig som vill låna pengar men har svårt att få lån

Innan du som har svårt att få lån väljer att vända dig till en långivare behöver du uppfylla några krav. Dessa grundkrav är gemensamma för majoriteten av långivarna och lägsta nivå för att du ska få ett lån. Om du inte uppfyller kraven, så ska du inte skicka in en ansökan. Anledningen till det är att du då med stor sannolikhet inte kommer att få ditt lån beviljat.

Dessa är de vanligaste grundkraven för att ta snabblån: 

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Deklarerad inkomst (ej krav på fast jobb)
  • Inga betalningsanmärkningar de senaste 6 månaderna
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Svenskt BankID
  • Konto på en svensk bank

Om du uppfyller dessa krav har du stor chans att få ett snabblån oavsett om du har ett fast jobb eller inte, är student, projektanställd eller liknande. Det är självklart viktigt att man sköter återbetalningen på rätt sätt, precis som med alla andra lån. Tänk på att ha en plan för hur du ska betala tillbaka de lån du tar. 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...