Lindab förvärvar ventilationsbolaget Tecnovent i Schweiz

av Admin

Lindab kompletterar sin nuvarande verksamhet i Schweiz med förvärvet av Tecnovent SA. Med förvärvet får Lindab tillgång till försäljning och produktion av ventilationsgaller, takhuvar och rektangulära ventilationskanaler. Tecnovent har en stark ställning i sydöstra Schweiz och är idag distributör av Lindabs produkter.

 

Tecnovent är etablerade i Lugano i den italienskspråkiga delen av Schweiz, där Lindab inte har någon egen verksamhet. De är tillverkare av ventilationsprodukter så som ventilationsgaller, takhuvar och ventilationsspjäll, vilket ger Lindab tillgång till lokal expertis och produktionskapacitet. Tecnovent tillverkar även rektangulära ventilationskanaler vilket kompletterar Lindabs lokala sortiment väl.

”Vi har ett gott samarbete med Tecnovent och ser fram emot att de nu blir del av Lindab.”, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. ”Det är ett företag med starka kundrelationer och hög kundnöjdhet som dessutom kan Lindabs sortiment väl. Vi är också mycket glada över att Tecnovents VD och grundare, Dario Bettinelli, kommer fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab.”

”Vi ser fram emot att vara del av Lindab, som vi har en god relation med sedan länge. Vi kommer kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och distributionsnät samtidigt som vi bidrar med vår kunskap om takhuvar och ventilationsgaller, samt vår lokala närvaro.”, säger Dario Bettinelli, VD och ägare av Tecnovent.

Technovent SA grundades 1998 och drivs som ett familjebolag. De har produktion och försäljning i Lugano i sydöstra Schweiz. Bolaget omsätter ca 20 MSEK årligen och har en rörelsemarginal som är lägre än Lindabs rörelsemarginal. Tecnovent har 15 medarbetare.

Läs mer om Tecnovent på deras hemsida: https://www.tecnovent.ch/

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...