Kellfri börjar sälja Hjullastare från Swekip

av Admin

Kellfri möter efterfrågan från sina kunder genom att börja sälja hjullastare från systerföretaget Swekip. En mångsidig maskin, utvecklad för svenska förhållanden.

Kellfri har sålt Lovol-traktorer sedan 2007, de har välkomnats som bra och prisvärda traktorer. Nu kompletteras maskinutbudet med hjullastare, som ger utökade möjligheter att lyfta och flytta material. Det går också att koppla på olika typer av tillbehör, som redan finns i Kellfris sortiment.

– Vi har sett en efterfrågan både från de som söker en första maskin och från de som redan har en traktor men som kör mycket balar, schaktmassor och liknande. Det kan exempelvis röra sig om mindre lantbruk, hästgårdar, lättentreprenadbolag och mindre lastbilscentraler, berättar Joakim Stensson, som är försäljningschef hos Kellfri.

En annan grupp som har visat intresse är fastighetsägare som vill underlätta sitt fastighetsunderhåll.

Det finns många redskap som enkelt kopplas på det hydrauliska Trima-/SMS-redskapsfästet: planeringsskopa, pallgaffel, diagonalblad, kantklippare, balgrip och sopvals.

– Traktorn är också en väldigt mångsidig maskin, och du kan koppla på pallgafflar på en sådan, men den är mer specialiserad på att dra olika typer av redskap bak. Ska du göra mer lyft är hjullastaren det optimala, de är starkare lyftredskap än traktorer, säger Joakim.

Närhet till kunden

Swekip är ett Umeåbaserat företag, systerföretag till Kellfri, med lång ingenjörshistorik. Bolaget jobbar sedan många år med egenutveckling av maskiner för att säkerställa god prestanda i nordiskt klimat. En av Swekips styrkor är också att bolaget kundanpassar maskiner med vald uppsättning extraljus, redskap etc.

De båda bolagen kompletterar varandra bra, bland annat genom att skapa geografisk närhet till kunderna. Kellfri har också delvis en annan kundgrupp än vad Swekip har i dag, med gårdar och lantbruk. Dessutom erbjuder bolaget ett heltäckande sortiment med redskap som passar till Swekips hjullastare.

– Vi ser fram emot att utveckla sortiment tillsammans med Swekip och får en naturlig och bra start nu när vi blir återförsäljare för hjullastarna. Swekip är å sin sida återförsäljare för vårt sortiment i Umeåtrakten. Vi kommer att leverera den första hjullastaren som vi har sålt i slutet av oktober, vi sålde den redan inom ett par dagar efter att vi började sälja, säger Joakim.

Kellfri är huvudleverantör för Swekip även i Danmark och Finland, via sina bolag i respektive land.

Servicenätverk ger stöd efter köp

För att det ska kännas tryggt att köpa en maskin behöver kunden veta att det är lätt att få hjälp med service och eventuella reparationer av maskinen. Kellfri håller på att bygga upp ett rikstäckande servicenätverk, där fler verkstäder nu ansluter sig kontinuerligt.

– Om någon ändå har långt till närmsta verkstad i vårt nätverk så kan det vara tryggt att veta att det är relativt lite elektronik i våra hjullastare och traktorer. Det innebär att de allra flesta verkstäder kan lösa det som behövs. Dessutom kan vi självklart hjälpa till med goda råd och maskinerna har ett års eller 600 arbetstimmars garanti, beroende på vilket som inträffar först, avslutar Joakim.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...