Kayakomat får utmärkelsen Upcoming Star

av Admin

Svenska Kayakomat får det prestigefyllda priset Upcoming Star av Fonden för Exportutveckling. Kayakomat får priset för sin smarta kombination av egna kajaker och högteknologiska automater där man kan hyra en kajak eller en SUP i obemannade stationer.

– Intresset för paddling har aldrig varit större! Förra året var ett fantastiskt år för oss med 30 000 paddlare i 6 länder. Såväl erfarna som förstagångspaddlare som använde Kayakomat. Vi är så stolta att just vi nu får priset Upcoming Star, det toppar våra framgångar, säger Richard Öhman, grundare av Kayakomat by Point 65 Sweden.

Priset Upcoming Star delades ut vid en högtidlig prisceremoni på Tändstickspalatset i Stockholm under tisdagen. Priset delas ut till ett relativt nystartade exportföretag som uppfyller kriterierna; att vara igång med sin internationalisering/export, att ha en intressant strategi och kunna påvisa en stor internationell potential. Motiveringen till priset lyder:

Med smart combo av egna kajaker och high-tech automatik paddlar Kayakomat säkert mot betydande potential internationellt.

En KAYAKOMAT är en station med kajaker och SUPar som står uppställd på ett tillgängligt ställe nära vatten. Det går enkelt att boka genom hemsidan kayakomat.com för att sedan själv låsa upp, hämta ut och paddla iväg. Alla kajaker och SUP-brädor är tillverkade av Point 65 Sweden, som också äger Kayakomat. Kayakomat by Point 65 Sweden etablerades i Sverige under 2020 och redan nu finns över ett 100-tal Kayakomater. Parallellt med den internationella expansionen ökar Kaykakomat på hemmaplan, där ytterligare ett 100-tal stationer kommer sättas upp inom kort. Kaykakomat är ett franchisekoncept där varje station drivs av en lokal samarbetspartner.

Både kajakerna och SUP-brädorna passar såväl nybörjaren som den mer erfarna paddlaren. Utrustningen byts ut löpande för att hålla högsta standard, vara fräsch och välfungerande. Med Kaykakomat är öppettiderna längre jämfört med en traditionell kajakuthyrning.

Priset delas ut av Fonden för exportutveckling som stiftats av Sveriges allmänna utrikeshandelsförening, Sveriges marknadsförbund, Företagsekonomiska institutet och Mercuri-Schartauanerna. Point65 har beslutat sig för att matcha stipendiebeloppet och donera summan till organisationen Race for the Baltic. Race for the Baltic är en ideell organisation grundad av Zennström Philanthropies och har som ambition är att förbättra hälsan i Östersjön och verka för att minska övergödningen.

För mer information om Kayakomat, gå in på www.kayakomat.com

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...