Elfa öppnar Studio mitt i Malmö – största affärsstrategiska satsningen någonsin

av Admin

Elfa gör nu sin största affärsstrategiska satsning någonsin. För första gången kommer förvaringskoncernen att visa upp hela sitt sortiment i egna fysiska miljöer. Studio Elfa är en mötesplats för alla som söker inspiration och hjälp kring förvaringslösningar. Den första studion öppnar den 1 oktober i Hansa i centrala Malmö.

Sedan 2019 har konsumenter kunnat planera sina förvaringslösningar med hjälp av den digitala planeringstjänsten Elfa Planning Service Online. Det stora intresse som tjänsten väckt har nu vidareutvecklats till konceptet Studio Elfa.

För första gången kommer nu företagets hela sortiment, tillsammans med ett noga utvalda garderobsaccessoarer, att visas upp i en fysisk miljö. På plats kommer besökarna också att få kunskap, inspiration och personlig hjälp av studions värdar och planeringsexperter.

– Det här är ett svar på våra återförsäljares uttryckliga önskemål om att kunna visa hela vårt sortiment för sina kunder. Detta är en strategiskt viktig satsning i vår ambition att göra våra produkter och lösningar mer tillgängliga och det i en inspirerande miljö. Om det blir succé kanske vi expanderar det till fler städer, säger Anders Rothstein, koncernchef och vd för Elfa, och fortsätter:

– Förvaringslösningar är ofta en stor investering, och det kan vara svårt att veta hur de ska se ut eller var man ska börja. Nu får du en chans att uppleva produkterna i verkligheten för att sedan få individuella förvaringslösningar och en lista över var produkterna kan inhandlas.

Den första studion öppnas den 1 oktober 2021 i anrika Hansa, Malmös ledande citygalleria på Stora Nygatan.

– Vi har sett att det finns ett enormt behov av de tjänster som vi kommer att erbjuda och tror starkt på att en fysisk butik gör det lättare att lösa kundernas förvaringsutmaningar, säger Kajsa Bejer-Olsen, Studio Elfa Manager.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...