Apropå Svensk Mäklarstatistik April: HusmanHagbergs vd ser flera tecken på fortsatt stabil prisutveckling

av Admin

I sin analys av Svensk Mäklarstatistiks siffror för april månad får den rikstäckande fastighetsmäklarkedjan HusmanHagbergs vd Fredrik Kjell sin positiva syn på marknadsläget bekräftad.

”Vi konstaterar en positiv prisutveckling på flera marknader runt om i landet. Förra månaden var exceptionell för vår del; HusmanHagberg sålde under april 2022 fler bostäder än någonsin i april månad i företagets historia.”

Enligt Kjells bedömning beräknas nybyggnationen att stagnera på grund av de ökande råvarukostnaderna, vilket leder till att byggherrarna skjuter på byggstarten. Detta gör att efterfrågan på befintliga bostäder kommer att vara fortsatt hög eftersom vi har ett underskott på bostadsrätter och villor i Sverige.

Fredrik Kjell skönjer heller ingenting som kan tolkas som att någon ränteoro skulle ha påverkat utvecklingen.

”Det tyder på att spekulanterna redan har räknat in den senaste räntehöjningen i sina kalkyler. Förändringen mottogs odramatiskt och var förväntad, räntebanan likaså. Eftersom det, som vi tidigare nämnt, råder en fortsatt stark efterfrågan på bostäder och fritidshus, verkar inte höjningen haft någon negativ effekt på marknaden.”

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...