5 tips för att få en bra start på året

av Admin

Nu har jul och nyår passerat och det är dags att kicka igång 2023. Här kommer fem tips för att starta det nya årets mätningar på bästa sätt.

1. Se till att dina instrument fungerar som de ska

För att få tillförlitliga mätningar gäller det att dina loggers fungerar som de ska. Med fräscha batterier undviker du att få avbrott i mätningarna på grund av att batterierna tar slut. Vi rekommenderar att du byter batteri en gång per år för att vara på den säkra sidan. Har du logger som laddas är det viktigt att du gör det i god tid innan batteriet tar slut.

Vill du byta batteri gör du det antingen på egen hand eller genom att skicka in den för batteribyte till oss. Batteri för just din enhet hittar du i vår webshop.

Är det något instrument som inte fungerar som det ska går det bra att skicka in den till oss för kontroll och eventuell reparation.

2. Passa på att kalibrera dina loggers

Batteribyte gör vi ofta i samband med kalibrering. En kalibrering innebär att din logger jämförs mot en känd referens. Kalibreringen är ett bevis på att din logger mäter som den ska. Vi på Intab har ett eget kalibreringslabb där vi utför spårbara kalibreringar av bland annat temperatur och relativ luftfuktighet. Vi erbjuder även ackrediterade kalibreringar via leverantörer.

Läs mer om skillnaderna mellan spårbar och ackrediterad kalibrering.

Innan kalibreringen är det viktigt att du funderar ut vid vilka punkter du vill kalibrera. Vi rekommenderar att man välja kalibreringspunkter i utkanten av sitt normala mätområde.

Läs mer om vad du bör tänka på inför en kalibrering här.

Här finns information om våra kalibreringar.

3. Uppdatera din mjukvara till senaste versionen

Vi rekommendera alltid att du använder den senaste versionen av EasyView. Har du inte EasyView 11, passa på att uppdatera din version innan du kör igång mätningarna igen. Ett smidigt sätt att alltid ha den senaste mjukvaran är att köpa den som prenumeration.

Här kan du läsa mer om EasyView.

4 Passa på att gå en utbildning

Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om funktionerna och möjligheterna i EasyView, och att fräscha upp sina kunskaper, är att gå en utbildning. Vi erbjuder flera olika typer av utbildningar. Den vanligaste typen är en skräddarsydd utbildning för dig och dina kollegor. Vi utgår då från ert sätt att arbeta och era mätningar för att på bästa sätt kunna hjälpa er att effektivisera och förbättra analysarbetet.

Här hittar ni våra utbildningar.

5. Se till att du har alla instrument du behöver

Det är bra att gå igenom vad man har för mätplaner framöver. Jämför mot de instrument ni redan och se om det är någonting mer ni behöver. Genom att vara ute i god till riskerar ni inte att stå utan loggers när mätningarna väl ska genomföras. Ett tips är att fundera över hur mycket loggrarna kommer att användas. Ibland kan det vara en god idé att hyra utrustning istället för att köpa.

Här hittar ni hela vårt sortiment.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...