“Vi fortsätter bara att uppfinna, om och om igen” Hansgrohe blir 111 år idag och fortsätter växa

av Admin

Idag, fredagen den 15 juni 2012 är det 111 år sedan Hans Grohe etablerade sin egen plåtverkstad i Schilltach, Black Forest, Tyskland 1901.

Detta pionjärföretag – i en VVS industri som just tagit sin början har blomstrat till ett världsberömt märke. Ett företag vars produkter används i mer än 120 länder runt om i världen. I dessa snabbväxande tider ska det inte tas för givet att ett företag växer så succéartat under en så lång tidsperiod” betonade Siegfried Gänßlen, ordförande i styrelsen Hansgrohe SE (www.hansgrohe.com).

”Detta har endast kunnat uppnås genom att ständigt utmana gamla vanor och hitta nya vägar, tillsammans med företagets möjlighet att återuppfinna sig själv när det har varit behov för det.”

En stor tillgång redan från starten var den kreativa glöden och passionen för innovation som företagets grundare, den begåvade Hans Grohe hade.

Denna passion och innovation finns i företaget än idag.

Det är vida känt att Hansgrohe SE har skapat badrumshistoria och regelbundet satt ny standard med utvecklingar såsom världens första automatiska dränerings-och överfyllnadssystem, duschstången, handduschen med variabla strålar samt energibesparing med vår EcoSmart teknologi, tillsammans med mångfaldet priser i olika design koncept.

 

Innovativ kvalitet är en framgångsfaktor

”Vår innovationseffekt kopplad till vår passion för elementet vatten, har varit en stor faktor i vår succé”, förklarar Siegfried Gänßlen. Marknaden uppskattar och respekterar oss för vår ambition att öka nyttan för kunden, och därmed deras livskvalitet, genom verklig innovation. Detta är inte begränsad till tillverkning av innovativa produkter, dock: det är också en fråga om att komma med innovativa idéer i förhållande till service och hur vi förhåller oss till kunder.”

På grundval av detta fortsätter bolaget på sin kurs för tillväxt även under de svåra ekonomiska förhållanden som råder i 2012. “Vi har verkligen bra resultat med tanke på de trender av lågkonjunktur som påverkar många delar av världen. I projektbranschen har vi kunnat uppnå några fantastiska framgångar, inklusive tillhandahållande av utrustning för fyra sportarenor i Polen och Ukraina “, sade VD:n  “I områdena logistik och tillverkning, har vi nu nått gränsen för vår förmåga och därför funderar vi på att utöka vår verksamhet.” Black Forest-baserade blandar- och dusch tillverkaren satte ett nytt rekord 2011 med en omsättning når € 764 miljoner.

Stor födelsedagsfest
Hansgrohe SE kommer att vara värd för en stor jubileumsfest under mottot “Wasserleben” (“Att uppleva vatten”) den 7 juli 2012, från 01:11 lunchtid fram till 01:11 AM på företagets huvudkontor i Schiltach. “Vi ser redan fram emot att ha en bra dag, och vi hoppas kunna välkomna många gäster från när och fjärran”, säger Hansgrohes VD Gänßlen.

www.hansgrohe.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...