Världens största hamnbad

av Admin

Nästan 40,000 meter OrganoWood® har nu resulterat i världens största hamnbad i trä. Byggnationen blev en stor succé för invånarna i Århus som under den varma sommaren fick en mycket bättre tillgänglighet till det svalkande havet. 

Århus Havsbad är en förlängning av arkitektgruppen Bjarke Ingels Groups nuvarande utvecklingsplan för Århus nya stadsdel, 04. Den grundläggande visionen för den nya stadsdelen är att skapa ett livligt och mångsidigt stadsområde med kanaler, hamnbassänger, en modern stadspark och en levande marin miljö, berättar Århus kommun. Här kommer familjer, barn och turister att vistas i en miljö som är trygg att umgås på eftersom alla ämnen i OrganoWood®s produkter är klassificerade som ofarliga för miljö och hälsa av Kemikalieinspektionen.

På samma sätt som Bjarke Ingels Groups första havsbad i Köpenhamn 2002, har kommit att definiera den danska huvudstaden som en av de livligaste städerna i världen, kommer Århus Havsbad ge nya möjligheter för allmänheten att njuta av vattnet under alla årstider. Tillsammans med den urbana stadsgruppen Jan Gehl, var strategin att skapa en struktur för maximal livslängd med minsta mängd byggmaterial, skriver BIG. Badgästerna kan njuta av den cirkulära dykpoolen, en barnpool, den 50m långa bassängen eller en av de två basturna som ligger under den offentliga alltid tillgängliga bryggpromenaden.

Framför badet finns en serie restauranger, en barnteater och andra offentlighetsorienterade aktiviteter som tillsammans med havsbadet skapar en mångfald i det allmänna området. Århus havsbad ger boende och besökare en mer engagerande och äventyrlig kajupplevelse genom att vara en förlängning av det offentliga området. Vattnet andas nu nytt liv i ett område som historiskt sett varit reserverat för industriella ändamål.

”Vi på OrganoWood är mycket glada över att vårt trä valdes till detta projekt genom vår danska partner Fröslev Trae. Det tyder på att Århus kommun verkligen är måna om att värna om sin närmiljö för invånarna, och att de har en långsiktig strategisk plan för miljön kring och i Århus” säger Jens Hamlin, VD OrganoWood.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...