thyssenkrupp garanterar bekvämt resande genom Stockholms konstnärliga tunnelbanestationer för mer än en halv miljon människor per dag

av Admin
  • * Storstockholms Lokaltrafik AB, Stockholms kollektivtrafikföretag, tecknade ett 8-årigt kontrakt med thyssenkrupp Elevator för underhåll av 440 hissar och rulltrappor
  • * Det ökade antalet passagerare kräver högsta möjliga kvalitetsstandard gällande transportsystem och underhållslösningar 
  • Tunnelbanestation inom Stockholm stad
  • Stockholm stads tunnelbanesystem kan upplevas som vardaglig rutin för lokala befolkningen, men är definitivt en fascinerande upplevelse för turister och besökare. Stationerna är kända för sin unika samling av skulpturer, konstverk och utställningar och anses ofta vara världens längsta konstgalleri. För att kunna njuta av upplevelsen behöver passagerare tillförlitliga och effektiva hissar och rulltrappor. Därför har Storstockholms Lokaltrafik tecknat ett kontrakt med thyssenkrupp Elevator för att underhålla samtliga 220 rulltrappor och 220 hissar vid de 80 stationerna utmed den 110 kilometer långa tunnelbanan.
  • Kontraktet är ett utav de största i sitt slag i Sverige. Från och med sommar 2018 och de närmaste åtta åren är thyssenkrupp Elevator ansvarig för en sömlös, oavbruten drift av mer än 500 tunga hissar och rulltrappor: upp till 270 miljoner passagerare använder Stockholm stads tunnelbanesystem varje år. Detta motsvarar mer än en halv miljon människor per dag.

Den höga standarden som finns på plats för den visade konsten på stationerna gäller även den mekaniska utrustningen. Oavsett tillverkare bör varje enskild transportenhet köras utan nedgångstid. thyssenkrupp Elevator är den betrodda partnern för denna utmanande uppgift. thyssenkrupp Elevator har även skapat ett nytt avdelningskontor tillägnad Storstockholms Lokaltrafik i och med skalan av detta kontrakt.

Sverige är i framkant när det gäller framtida koncept för transport och rörlighet. Stockholm står inför samma utmaningar som den växande urbaniseringen som andra storstäder – inklusive människors efterfrågan att komma från A till B så snabbt och bekvämt som möjligt. För att säkerställa ett problemfritt system med hissar och rulltrappor vid tunnelbanestationerna kommer thyssenkrupp Elevator operera på bästa möjliga sätt.

”I takt med den ökande urbaniseringen ökar även antalet resenärer vilket kräver effektiva transportlösningar som sparar tid och lever upp till de krav på tillgänglighet som dagens resenärer förväntar sig” säger Andreas Schierenbeck, CEO av thyssenkrupp Elevator. ”Vi är väldigt stolta över att spela en relevant roll i befolkningens rörlighet inom Stockholm stad. Vi är fast beslutna att fortsätta denna höga kvalitet genom vår kompetens och erfarenhet. Vi säkerställer en säker och bekväm resa, där passagerare kan ta sig i skönheten i Stockholms konstnärliga tunnelbanestationer.”

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...